Pergales viktorinoje amerikietė skynė sirgdama vėžiu

  • Teksto dydis:

Šešias populiarios JAV viktorinos „Jeopardy!“ laidas, kurių paskutinė buvo parodyta trečiadienį, šalies dėmesį savo pergalėmis kaustė Cindy Stowell (Sindi Stauel), tačiau ji pati jų per televiziją taip ir nepamatė.

Taip yra dėl to, kad rugpjūtį ir rugsėjį, kai tos laidos buvo filmuojamos, ši moteris iš Ostino Teksase sirgo ketvirtos stadijos gaubtinės žarnos vėžiu. Ji filmavosi pripumpuota skausmą malšinančių vaistų, o vienu metu taip karščiavo, kad kalbėjo kone pašnibždomis.

C. Stowell mirė gruodžio 5 dieną, būdama 41-erių metų amžiaus, o laidos su ja buvo pradėtos rodyti kiek daugiau nei po savaitės. Laimėtus daugiau kaip 123 tūkst. dolerių (118 tūkst. eurų) ji pažadėjo skirti Vėžio tyrimų institutui.

Viktorinos vedėjas Alexas Trebekas (Aleksas Trebekas) trečiadienio laidą užbaigė žodžiais: „Pastarąsias šešias „Jeopardy!“ laidas jūs, žmonės, pažinote šią talentingą čempionę. Pasirodymas šiame šou buvo šios moters viso gyvenimo ambicijos išsipildymas. Tačiau jūs nežinojote, kad ji sirgo ketvirtos stadijos vėžiu, ir, deja, gruodžio 5-ąją mirė. Tad visi mes iš „Jeopardy!“ nuoširdžiai užjaučiame jos šeimą ir draugus.“

C. Stowell šiemet buvo viena geriausių jau 33 metus rodomos viktorinos žaidėjų. Įveikusi atranką internete, ji parašė prodiuseriams ir paklausė, kiek laiko truks atrankos procesas, nes gydytojai jai geriausiu atveju prognozavo šešis mėnesius.

Šleikštulys ir karščiavimas

Rugpjūtį į pirmųjų laidų filmavimą Los Andžele C. Stowell atvyko sunkios fizinės ir psichologinės būklės, sakė jos draugas Jasonas Hessas (Džeisonas Hesas), kurį citavo laikraštis „The New York Times“.

Ji jautė šleikštulį, karščiavo. Skausmą malšinantys vaistai ilgino jos reakcijos laiką, o tai yra didelis trūkumas viktorinoje, kurioje dalyviai, norėdami pateikti atsakymus, turi pirmi paspausti mygtuką.

Jos varžovai apie moters būklę nežinojo, nurodoma šou interneto svetainėje.

„Labiausiai Cindy bijojo, kad suklups dėl smulkių tarimo klaidų“, – „Twitter“ rašė J. Hessas.

Po kelių filmavimo dienų C. Stowell atsidūrė ligoninėje dėl kraujo infekcijos. Kitos laidos buvo įrašytos vėliau, rugsėjo mėnesį. Paskutinėje laidoje ji teisingai atsakė į svarbiausią klausimą, tačiau pastatytos pinigų sumos jai nepakako savo varžovui įveikti.

Ištikimi šou gerbėjai reiškė užuojautą dėl Cindy mirties.

„Tai įdomiausia penkių žaidimų čempionė per visą šou istoriją“, – parašė gerbėjų interneto svetainę tvarkantis Andy Saundersas (Endis Sondersas).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių