Penkiasdešimt metų neveikiančią bažnyčią pavertė naktiniu klubu

Briuselyje – administracinėje Europos Sąjungos sostinėje – dirba daugybė iš įvairiausių šalių atvykusių žmonių, kurie savaitgaliais ieško ypatingų pramogų. Būtent dėl to prieš kelerius metus buvusios anglikonų bažnyčios pastate atidarytas ir iki šiol populiarumo nepraranda naktinis klubas „Spirito Martini“.

Supasaulietintoje anglikonų bažnyčioje įkurtame 850 vietų klube yra restoranas, keli barai ir šokių aikštelės. Šio projekto autoriui dizaineriui Vilui Erensui teko nemenkas iššūkis, kaip naudojantis sena aura sukurti šiuolaikišką atmosferą.

„Su komanda į kiekvieną projektą žiūrime kaip į visiškai naują. Apie tai, kaip jį dekoruosime, mes nekalbame, mes stengiamės sukurti pasakojimą, istoriją. Todėl sakau, kad mes esame tylūs pasakotojai. Stengiamės išnaudoti visus įmanomus paviršius ir sukurti erdvinį pojūtį, todėl mūsų pasakojimas visuomet nuostabus, net jeigu ir išgalvotas“, – teigia V. Erensas.

Dizaineris bažnyčią pakeitė iš esmės, bet pagrindinės erdvės ir pastato konstrukcija liko nepakitusi. Kūrėjams kilo mintis apšviesti visą interjerą, kad išryškėtų erdvės aukštis. Tačiau tam, kad bažnyčia virstų pramogų vieta, reikėjo ne vienerių metų intensyvaus darbo.

„Dirbti čia pradėjau 2007-ųjų balandį. Šią vietą radau per pažįstamus. Bažnyčia buvo visiškai apleista. Viduje nieko nebuvo likę. Ji neveikė daugiau nei penkis dešimtmečius.

Ją pamatęs pajutau, kaip prašyte prašosi būti renovuota, restauruota, pertvarkyta ir prikelta naujam gyvenimui.

Pamažu man gimė mintis, kaip tai galima padaryti. Daugiau nei prieš dvidešimt metų Niujorke lankiausi klube „Limelight“. Ten bažnyčioje buvo įkurta šokių salė. Bet vien tik diskotekos čia nenorėjau. Norėjau restorano, baro, poilsio erdvių ir funkcionalios salės“, – pasakoja direktorius Francesco Rava.

Plačiau – LRT KULTŪROS laidoje „Euromaxx“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių