Pasaulio įdomybės: „Oskaro“ negavusiam M. Damonui dovanų – kiauliauogė

Nors Mattas Damonas nelaimėjo geriausio aktoriaus „Oskaro“, bet mokslinės fantastikos filme „Marsietis“ („The Martian“) jo suvaidintas pagrindinis personažas – astronautas botanikas – jau įamžintas. Vasario 25 d. žurnale „PhytoKeys“ paskelbtame straipsnyje mokslininkai aprašė naują Australijos gaubtasėklių rūšį, kuriai buvo suteiktas pavadinimas, susijęs su „Marsiečio“ herojaus Marko Votnio vardu – Votnio kiauliauogė.

JAV šokolado gamintoja „Mars“ iš viso 55 šalyse iš prekybos atšaukė šokoladukus „Mars“ ir „Snickers“ bei kitus šokolado produktus. Šie saldumynai buvo pagaminti Nyderlanduose, būtent viename čia pagamintame šokolado batonėlyje buvo rasta plastiko.

***

Praėjus vos kelioms valandoms po atsiradimo prekyboje, iš „Amazon“ internetinės parduotuvės išimta Kanados serijinio žudiko parašyta knyga. Knygos autorius Robertas Picktonas 2007 m. nuteistas už šešių darbininkių nužudymą. Visi nusikaltimai buvo įvykdyti kiaulių fermoje. Teismas nuteistajam skyrė įkalinimo iki gyvos galvos bausmę. Kanados visuomenės saugumo ministras Ralphas Goodale`as parlamente paskelbė, kad Kanados pataisos tarnyba aiškinasi, kaip knygos rankraštis galėjo būti išneštas iš kalėjimo.

***

Kopenhagoje paskutinę vasario savaitę atidaryta pirmoji mečetė, skirta tik moterims, o jai vadovaus moteris imamė. Šiuo feministiniu projektu tikimasi padėti musulmonų moterims ir modernizuoti patį islamą. Kopenhagos tradicinės mečetės kritikuoja šią idėją ir abejoja jos reikalingumu.

***

Prieš dvejus metus amerikietė Virginia McLaurin parašė į Baltuosius rūmus prašydama susitikti su prezidentu Baracku Obama ir jo šeima. Paskutinę vasario savaitę 106 metų moters noras išsipildė – ji buvo pakviesta į Baltuosius rūmus. Sutikusi prezidentą ir jo žmoną Michelle, amerikietė iš džiaugsmo ėmė šokti ir kartu į šokį įtraukė B. Obamą su žmona. V. McLaurin džiaugėsi, kad JAV turi pirmą juodaodį prezidentą. Moteris į Baltuosius rūmus pakviesta minint Juodaodžių istorijos mėnesį.

***

Legendinės britų roko ir popmuzikos grupės „The Beatles“ velionio lyderio Johno Lennono plaukų sruoga, nukirpta dainininkui ruošiantis vaidinti viename filme, buvo parduota aukcione už 35 tūkst. dolerių. 10 cm ilgio sruogą įsigijo vienas kolekcininkas iš Didžiosios Britanijos. Viena vokietė kirpėja pasiliko tą sruogą, kai apkirpo J. Lennoną 1967 m.

***

Buvęs Italijos premjeras Silvio Berlusconi, kuriam rugsėjį sukaks 80 metų, paskaitęs apie mėsos industriją, nutarė tapti vegetaru. Milijardierius tokį sprendimą pranešė savo virtuvės personalui ir pakartotinai paprašė rasti būdą, kaip pagaminti jo mėgstamą makaronų padažą be mėsos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių