Paryžiaus Senos upės zonos taps pėsčiųjų rojumi

Paryžiaus merija nusprendė plėsti pėsčiųjų zonas prie Senos upės ir, panašu, kad, nepaisant vairuotojų nepasitenkinimo, per Prancūzijos sostinę tekanti upė virs dar didesne parkų zona.

Gamtosaugai ir Paryžiaus gyventojų sveikatai daug dėmesio skirianti kairiųjų pažiūrų merė Anne Hidalgo garsi ne tik dėl Senos pakrantėje kiekvieną vasarą nusidriekiančių improvizuotų miesto paplūdimių. Panašu, kad ši gatvė taip ir liks uždaryta, nes merija nusprendė įkurti čia nuolatinę pėsčiųjų zoną, panašią į tą, kuri jau yra kairiajame Senos krante.

Be abejo, tai praplės parkų ir žalumynų plotus prie upės, bet vietos vairuotojai visai neapsidžiaugė. Jie supranta, kad toliau nuo Senos esančiose gatvėse eismo intensyvumas dar padidės.

Nepatenkinti ir čia įsikūrusių kavinių ir restoranų savininkai. Jų nuomone, triukšmas ir transporto kamščiai atbaidys klientus. Savo ruožtu merija tvirtina, kad panašios pėsčiųjų zonos kairiajame krante suformavimas davė daug naudos – ten įsikūrę restoranėliai ir kavinės per pastaruosius trejus metus pritraukė apie 6 milijonus lankytojų.  



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių