Pajūryje savaitgalis – be lietaus

Besibaigiant kalendoriniam rudeniui uostamiestyje veikiau karaliauja pavasariški orai. Sinoptikai žada, jog ir artimiausias dienas nevės, o savaitgalį iš namų išsiruošti bus galima be skėčio.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos Klaipėdos skyriaus vedėjas Lionginas Pakštys prognozavo, jog šeštadienio rytą trumpo lietaus neišvengsime, tačiau likusią dienos dalį ir sekmadienį turėtų džiuginti nelietingi orai.

"Saulė dabar labai žemai horizonte, aukštesni debesys ją pridengia savo šydu, tad ir savaitgalį ji gal tik retkarčiais pasirodys", – spėjo specialistas.

Dienomis oro temperatūra įšils iki 7–10 laipsn., naktimis taip pat bus pakankamai šilta – termometro stulpelis kils iki 4–7 laipsn. padalos.

Pasak L.Pakščio, pirmoje šeštadienio pusėje išsilaikys stiprokas pietvakarių–vakarų vėjas, jo greitis gūsiuose sieks 10–15 m/s. Sekmadienį vėjas keis kryptį į vakarų, po to – pietų ir sieks 5–10 m/s greitį.

Nors savaitės pradžioje uostamiestyje laikysis šilti orai, tačiau prognozuojama, kad nuo pirmadienio vėl prapliups lietus ir sustiprės vėjas. Antradienį gūsiuose jis sieks apie 15 m/s. Dienomis laikysis 6–9, o naktimis 4–7 laipsn. šiluma.


Šiame straipsnyje: orai

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių