P. Porošenka kalbėjosi su Kirgizijos prezidentu apsimetusiu žmogumi

  • Teksto dydis:

Ukrainos prezidentas šią savaitę kalbėjosi telefonu su, kaip jis manė, savo Kirgizijos kolega, tačiau paaiškėjo, kad kitame laido gale buvo visai kitas žmogus.

Petro Porošenkos ir žmogaus, kurį šis palaikė Kirgizijos vadovu Almazbeku Atambajevu, pokalbio detalės trečiadienį pasirodė Ukrainos prezidentūros interneto svetainėje.

Tačiau ketvirtadienį, paaiškėjus, kad P.Porošenkos pašnekovas buvo visai ne A.Atambajevas, visi pranešimai, kuriuose minimas minėtas pokalbis, iš svetainės pradingo.

Centrinės Azijos respublika buvo pirmoji, kuri Kijevui pranešė nemalonią žinią, kad jis buvo apgautas.

„Gali būti, kad kas nors apgavo Ukrainos lyderį“, – A.Atambajevo spaudos tarnyba sakė ketvirtadienį naujienų agentūrai AFP.

Kirgizijos prezidentūra atsisakė kalbėti apie tai, kas galėjo apsimesti šalies vadovu.

Tačiau Rusijos žiniasklaida leido suprasti, kad šią sumaištį galėjo sukelti rusų apsimetėlis Aleksejus Stoljanovas, pravarde „Lexus“, kuris yra iškrėtęs panašių išdaigų ir praeityje.

Kieno iniciatyva įvyko minėtas pokalbis telefonu, nežinoma.

Susigėdusi Ukraina šį nesusipratimą susiejo su galimu sąmokslu, kuriuo siekiama sužlugdyti jos pastangas priimti Jungtinėse Tautose dokumentą, smerkiantį 2014 metais Rusijos įvykdytą Krymo pusiasalio aneksiją.

Ukrainos užsienio reikalų ministerijos atstovė Marjana Beca nurodė, kad ministerija pradėjo tyrimą dėl šios „suplanuotos provokacijos“.

„Mes aiškinamės visas detales, kas įvyko, – sakė M.Beca naujienų agentūrai AFP. – Tačiau jau dabar aišku, kad šiais veiksmais buvo siekiama sužlugdyti Ukrainos parodytą iniciatyvą Jungtinėse Tautose dėl Krymo“.

Rusijos pareigūnai kol kas šio įvykio nekomentavo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

geras

geras portretas
jo tai tik parodo ka jis sugeba ir ka veikia jo tarnybos gerai kad nepaskambino adolfas
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių