Originaliausia jachta pasaulyje aplinkiniams kelia siaubą

Mažų laivų ir jachtų dizainas – ne mažiau svarbus užsiėmimas nei automobilių ar namų dizainas. Ir vienoje ir kitoje srityje būna stebinančių, netgi siaubą keliančių kūrinių.

Mažųjų laivų dizaineris prancūzas Julienas Berthieras išgarsėjo sukūręs neįprasto dizaino jachtą. Iš išorės ji primena skęstantį laivą, bet iš tiesų jachta ne skęsta, o plaukioja.

Įvertinus prancūzo sukonstruotą kūrinį kyla daugybė klausimų. Pavyzdžiui, ar patogu ja plaukioti įgulai, kur ir kaip buriuotojai poilsiauja.

Netradicinės konstrukcijos jachtoje gal ir ankštoka, tačiau savo dizainu smalsuolių žvilgsnio ji tikrai nestokoja. Jachta, pavadinta "Love Love", vaizduoja skęstančią – tarsi tuoj tuoj į gelmes panirsiantį laivą. Tai tarsi įspėjimas, gyvas priekaištas buriuotojams, kad jachtoje reikia laikytis visų saugumo priemonių.

Jachta "Love Love", kuria jos kūrėjas keliavo Prancūzijos ir Didžiosios Britanijos pakrantėmis, sukėlė keistą reakciją. Nemažai žmonių pirmą kartą išvydę "skęstančią" jachtą puldavo skambinti pakrančių tarnyboms. O jachta kaip plaukė tarsi skęsdama, taip ir nuplaukdavo.

Keisto dizaino jachtoje, kuri pripažinta, kaip saugus plaukiojimui tinkamas laivas, sumontuoti du elektros varikliai, kurie ją ir varo. Aišku, tokio tipo jachta nėra pats tinkamiausias laivas plaukioti per audrą. Dizaineris to ir nesiekė. Jo tikslas buvo pagaminti daiktą, kuris šokiruotų. Šis tikslas pavyko.

Žvelgiant į jachtą, kyla patys įvairiausi jausmai ir vaizdiniai – nuo matytų filme apie "Titaniką" iki šiuolaikinių didelių laivų katastrofų. Kaip yra tam tikros kategorijos žmonių ypač mėgstamų siaubo filmų, taip ir jachta "Love Love" surado savų laivybos siaubo mėgėjų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jureivis

Jureivis portretas
Tegu kiausius nusipjauna ir ant kaktos prisikala ir b....i vietoj nosies prisilipdo - tada tikrai sokiruos ir sociai demesio sulauks, o cia siaip kazkoks sudo gabalas, kastratas padarytas is jachtos.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių