NSO virš vieno JAV miestelio paaiškėjo besąs... „Google“?

  • Teksto dydis:

Įžūliai juokaujama, kad "Google" žino viską. 2012 m. spalio 16 d. vieno Kentukio valstijos miestelio, pavadinimu Pike County, gyventojai danguje stebėjo keistą reginį. Astronomijos mėgėjas Alenas Eplingas (Allen Epling) vietos korespondentui nupasakojo jį kaip "dvi nepaprastai ryškiai šviečiančias fluorescencines lemputes danguje, viena šalia kitos."

"Jos buvo tokios ryškios, jog, rodės, susilieja į vieną. Abi "lemputes" buvo galima labai aiškiai matyti plika akimi, - pasakojo A. Eplingas. – O tada jos ėmė blėsti ir tapo beveik nebeįžiūrimos... Taip ir nesupratau, ką ten mačiau. Žinau, kad ten tikrai buvo ne lėktuvas. Niekad nesu matęs ir taip atrodančio sraigtasparnio."

A. Eplingas buvo ne vienintelis keistą porelę danguje matęs liudininkas. Susirūpinusių gyventojų skambučių sulaukė Kentukio, Virdžinijos ir Tenesio valstijų policijos nuovados. Buvo skambinta į artimiausius oro uostus, tačiau niekas, net ir valdžios atstovai, negalėjo paaiškinti, kokie objektai skraidžiojo danguje virš Kentukio valstijos.

Manoma, kad nenustatyti skraidantys objektai buvo pakilę į 18,3 tūkst. metrų aukštį ir toje pačioje vietoje išbuvo ne vieną valandą. Kilo įtarimų, kad objektai kažkokiu būdu gali būti susieti su žemės paviršiumi arba kybo, naudodami savo energiją.

"Švytinčių lempučių" paslaptis išaiškinta tik dabar.

Žinoma, ne vienas įtarė du objektus esant svetimeivių erdvėlaiviais. Tačiau bene populiariausias spėjimas – danguje skraidžioja kažkas panašaus į balionus. Tiesa, kokia esybė užkėlė juos taip velniškai aukštai, kur net lėktuvai neskraido? Ir ką tie balionai veikia virš Amerikos? Šnipinėja?

Nesunku suprasti, kad JAV valdžios žinybų pozicija – "nežinome, kas tai (arba tik pareiškiame, kad nežinome)" – tik šliūkštelėjo žibalo į ugnį. Visi nutuokė, kad tai negalėjo būti kokio nors entuziasto bandomasis projektas – objektai kybojo pernelyg aukštai ir pernelyg ilgai. Tai, kad apie juos nieko tikro nežino nei Pentagonas, nei Karinės oro pajėgos, galbūt reiškia, kad taip "pokštauja" kokia nors privati kompanija ar net jėgos iš užsienio. Naujienų reportažai ir pranešimai apie objektus nugrimzdo užmarštin, tačiau klaustuko šioje istorijoje niekas nenutrynė.

Internetinis leidinys "Wired.com" pagaliau atskleidė, kas buvo tos dvi "mįslingosios lemputės". Pasirodo, tai būta "Google" finansuotas projektas, kodiniu pavadinimu "Project Loon".

"Miestelio Kentukyje gyventojai matė projekto "Project Loon" testavimą, - rašo "Wired.com" žurnalistas Stivenas Levajus (Steven Levy). – Tai – nepaprastai ambicingas projektas aprūpinti internetu
kol kas dar labai didelę prieigos prie interneto neturinčią žmonijos dalį. Tai bus bandoma įgyvendinti pasitelkus tūkstančius saulės energiją naudojančių didelio slėgio balionų, kybančių maždaug 18 km aukštyje."

Balionas ore išbuvo 11 parų, o tada įskriejo į Kanados erdvę. "Project Loop" balionai ne tik tiekia "medžiagos" NSO ir konspiracinių teorijų entuziastams, bet ir mėgina "prie pasaulinio žiniatinklio prijungti ir atokiuose regionuose gyvenančius žmones." Saulės energija varomi balionai klaidžios aplink Žemę ratais, kybodami stratosferoje, 18-19 km aukštyje (kone dvigubai aukščiau nei atliekami komerciniai aviaskrydžiai).

"Prie balionų tiekiamo ryšio žmonės galės jungtis per specialią internetinę anteną, kokią bus galima tvirtinti prie pastato, - rašoma minėtame internetiniame leidinyje. – Signalas "atšoks" nuo baliono prie baliono – taip Žemėje turėsime globalų internetą."


Šiame straipsnyje: NSOdangusgoogleskrydis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių