Namo palėpėje vaikas aptiko 2 tūkstančių metų amžiaus mumiją

Hamburgo policijai teko netikėta užduotis – tyrinėti viename iš miesto namų, palėpėje rastą lavoną kuriam, panašu, ne mažiau kaip du tūkstančiai metų.

Netikėtą radinį savo senelių namuose aptiko dešimtmetis Aleksandras Kettleris. Tamsiame palėpės kampe po senų statybinių medžiagų krūva jis rado tris medines dėžes. Jo tėvas Lutzas Wolfgangas Kettleris padėjo jas ištraukti ir pasižiūrėti, kas gi ten yra.

„Mes buvome smarkiai nustebinti, kai vienoje iš dėžių aptikome mumiją. Pirma atidarėme mažesnes dėžes – jose buvo pomirtinė kaukė ir Kanopaus ąsotis“, – pasakojo mumijos atradėjo tėvas Lutzas Wolfgangas Kettleris.

Mumija, nors ir aiškiai egiptietiška, formaliai yra žmogaus palaikai, todėl tyrimu turėjo užsiimti Hamburgo policija. Ji perdavė mumiją ištirti Hamburgo universiteto specialistams. Kettlerių šeimyna mano, kad tai greičiausiai Aleksandro senelio palikimas. Jis buvo odontologas ir po karo buvo nuvykęs į Egiptą. Greičiausiai jis ir parsivežė tokius įspūdingus suvenyrus – ritualinį ąsotį, į kurį egiptiečių balzamuotojai sudėdavo mirusiojo vidurius, pomirtinę mirusiojo kaukę ir visą mumiją. 93-jų Aleksandro senelė dar gyva, deja, dėl prastos atminties ji nebegali papasakoti ką nors konkretesnio apie tokį šeimos turtą.


Šiame straipsnyje: mumijaradinyspalėpė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių