Mokslininkai: V. Putinas ir kiti buvę KGB pareigūnai pasižymi keista eisena

  • Teksto dydis:

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pasižymi įdomia „ginklą išsitraukti pasiruošusio žmogaus eisena“ – jis dešine ranka mojuoja mažesne amplitude; gali būti, kad šis įprotis atsirado per šaudymo pratybas, kai jis buvo Sovietų Sąjungos KGB agentas, sakoma pirmadienį paskelbtoje neįprastoje studijoje.

Šį straipsnį, paskelbtą Didžiosios Britanijos medicinos žurnalo „The BMJ“ kalėdiniame numeryje, parašė grupė Portugalijos, Italijos ir Nyderlandų neurologų.

Specialistai, analizuojantys laikysenos ir judėjimo ypatumus, kurie gali būti potencialių sveikatos sutrikimų ženklai, nurodė, kad juos nustebino „išskirtinė“ V.Putino eisena.

Vaizdo įrašuose matyti, kad Kremliaus vadovui žingsniuojant, jo kairė ranka siūbuoja įprastai, bet dešinė – beveik nejuda.

Toks asimetrinis judėjimas dažnai būna Parkinsono ligą demaskuojantis požymis.

Tačiau V.Putino judesius analizavę gydytojai nepastebėjo jokių kitų šios ligos simptomų, tokių kaip drebėjimas, sąstingis arba prasta judesių koordinacija.

Priešingai – jie nustatė, kad Rusijos lyderio, kuris turi dziudo juodąjį diržą, kilnoja sunkumus ir mėgsta plaukioti, „motoriniai įgūdžiai nepriekaištingi“, jo rašysena – greita ir be jokių rankų drebėjimo žymių.

Tačiau tyrėjai pateikė įdomų paaiškinimą, atkreipdami dėmesį į vieną KGB agentų vadovėlį.

Toje knygelėje, kurią jie išvertė į olandų kalbą, agentams rekomenduojama laikyti ginklą dešinėje rankoje arti krūtinės, o einant į priekį vieną kūno pusę, paprastai kairiąją, „šiek tiek pasukti judėjimo kryptimi“.

Tokia poza sudaro sąlygas greičiau išsitraukti ginklą, susidūrus su priešu.

Mėgindami pagrįsti prielaidą, kad ilgos ir intensyvios treniruotės, įtvirtinančios šį įprotį, gali paaiškinti V.Putino, kuris buvo KGB agentas per Šaltąjį karą, eisenos ypatybes, mokslininkai susirado portale „YouTube“ vaizdo įrašų, kuriuose matomi kiti Rusijos pareigūnai.

Tyrėjai buvo „priblokšti“ to, ką pamatė, sakė šios studijos vadovas – judėjimo sutrikimų neurologijos profesorius Bastiaanas Bloemas (Bastianas Blumas), dirbantis Šv.Radbodo universiteto medicinos centre, įsikūrusiame Neimegeno mieste Nyderlanduose.

Jie ištyrinėjo premjero Rusijos premjero Dmitrijaus Medvedevo, dviejų buvusių gynybos ministrų – Anatolijaus Serdiukovo ir Sergejaus Ivanovo, taip pat aukšto rango kariškio Anatolijaus Sidorovo eisenos ypatybes, ir nustatė, kad jų judesiai yra panašūs į Kremliaus vadovo.

V.Putinas ir S.Ivanovas anksčiau dirbo KGB, ir A.Serdiukovas ir A.Sidorovas yra kariškiai profesionalai, sakoma studijoje.

Tuo tarpu D.Medvedevas neturi jokių aiškių ryšių nei su kariuomene, nei su KGB.

Kodėl tuomet jis vaikšto panašiai kaip V.Putinas? Studijoje pateikiamas tikėtinas atsakymas: D.Medvedevas nori pamėgdžioti savo viršininką.

„Reikšmingi požymiai rodo, kad Medvedevas yra mokomas kalbėti, atrodyti, ir, kas yra svarbu, vaikščioti kaip prezidentas“, – sakoma straipsnyje.

Taigi, V.Putino asimetriniai rankų mostai tikriausiai nėra ligos požymis, o veikiau „elgsenos prisitaikymas, susijęs su kariniais arba žvalgybos mokymais“, konstatavo tyrėjai.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

mikas

mikas portretas
Su ta ranka maskatuoja su kuria daugiau "DYRBA"

idomu

idomu portretas
Kokia panelės Dalytės eisena?

vaciukui

vaciukui portretas
Issiplauk burna,prietranka
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių