Malonybinį vardą savo automobiliui suteikia kas ketvirtas savininkas

  • Teksto dydis:

Rusijos sociologinio fondo „Viešoji nuomonė“ atliktos vairuotojų apklausos pademonstravo, koks automobilių savininkų santykis su savo transporto priemone. Du trečdaliai vairuotojų prisipažino, kad automobilis jiems – pirmojo būtinumo dalykas ir be jo apsieiti jie negalėtų.

Labiausiai prie transporto priemonių prisirišę vairuotojai nuo 30 iki 60 metų – 70 proc. iš jų savo automobilį pavadino pirmojo būtinumo daiktu, rašo „Rosijskaja gazeta“.

Apie 45 proc. Rusijos gyventojų pripažino prie savo automobilio prisirišę taip, kad nenori laikyti jo bedvase susisiekimo priemone. Kas ketvirtas savo automobiliui suteikia malonybinį vardą. Tarp labiausiai paplitusių – „Kregždutė“, „Mano mergaitė“, „Berniukas“, „Mažylė/Mažylis“, „Gražuolė“, „Balandėlė“, „Greta“, „Senia“, „Keša“, „Šarlota“. Esama ir retesnių vardų: „Bobikas“, „Žuža“, „Krokodiliukas“, „Morkytė“, „Bucefalas“.

Maždaug pusė vairuotojų įsitikinę, kad jų automobilis turi savo ypatingą charakterį. Kaip „nuolankų ir patikimą“ savo automobilį vertina 14 proc. apklaustųjų, „gerą“ – 9 proc. Aštuoniems procentams automobilių savininkų jų plieninis žirgas atrodo „ramus ir valdomas“, 4 proc. – „minkštas ir patikimas“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

dabartinę

dabartinę portretas
mašiną vadinu "kandonu" , nes balta
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių