Lobių ieškotojas tvirtina suradęs dar du užmirštus nacių tunelius

Vienas lobių ieškotojas penktadienį pareiškė suradęs dar du nacių pastatytus geležinkelio tunelius, dar labiau pakurstydamas šurmulį dėl esą toje vietovėje galbūt paslėpto Antrojo pasaulinio karo laikų „auksinio traukinio“.

Lenkas Krzysztofas Szpakowskis (Kšyštofas Špakovskis) sakė, kad tie tuneliai ir požeminių statinių kompleksas yra dalis slapto nacių projekto „Riese“ (Milžinas).

Vietos gyventojai pasakoja, kad naciai tuose tuneliuose yra paslėpę vertybių.

Lenkijos miestas Valbžychas pastarosiomis savaitėmis atsidūrė pasaulio dėmesio centre, kai du vyrai – lenkas Piotras Koperis ir vokietis Andreas Richteris (Andrėjas Richteris) pareiškė suradę Antrojo pasaulinio karo laikų šarvuotą traukinį, kuris esą gali būti prikrautas lobių.

To traukinio egzistavimas kol kas nėra įrodytas, bet vienas kultūros ministro pavaduotojas praėjusį mėnesį sakė esantis „daugiau negu 99 proc. įsitikinęs“, kad tokia prielaida yra teisinga. Tyrėjai taip pat pademonstravo tyrimo georadaru atvaizdų, esą rodančių po žeme slypinčius vagonus.

„Naciai tame regione pastatė ištisą požeminį miestą, kurio plotas – 200 hektarų. ... Planuota, kad Hitlerio artimos aplinkos žmonės galėtų ten išgyventi kelerius metus atominės atakos atveju“, – žurnalistams aiškino K.Szpakowskis.

Pasak jo, šitą atradimą jis padarė po „kelerius metus trukusio darbo“, remdamasis tuos laikus prisimenančių žmonių pasakojimais ir archyvų dokumentais. K.Szpakowskis pripažino, kad žinia apie „nacių aukso traukinį“ paskatino jį kreiptis į Valbžycho institucijas.

Kaip įrodymą K.Szpakowskis pateikė tyrimo georadaru atvaizdus, kuries esą rodo du tunelius ir požeminį kompleksą.

„Ten gali būti bet ko, bet visų pirma – karinės įrangos ir statybinių medžiagų“, – nurodė tyrėjas, pridūręs, kad būtų „neatsakinga“ tvirtinti, kad tuneliuose esama kokių nors lobių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių