Lenkijoje kalinius perauklės gyvūnai?

Lenkijoje įgyvendinama kalinių perauklėjimo programa, kokios, kaip teigia jos iniciatoriai, nėra niekur Europoje. Net ir sunkiai nusikaltusius bandoma grąžinti į doros kelią suteikiant galimybę rūpintis žmonių nuskriaustais gyvūnais.

Daugelis kalinčiųjų šiame neįprastame kalėjime nenori, kad būtų rodomas veidas, juos atskyrė nuo visuomenės dėl sunkių nusikaltimų. Bet suteikė progą padaryti gera – rūpintis gyvūnais, kuriuos žmonės nuskriaudė.

„Kai gyvūnas atbėga, džiaugiasi jį pamatęs, žmogus junta, kad jo darbas prasmingas, gal ir jo galvoje kažkas keičiasi“, – mano  psichologė Paulina Brazozowska.

Tokia įstaiga Stavišyno miestelyje Lenkijos centrinėje dalyje veikia metus. Ir ko čia tik nėra – arklių, ožkų, kiaulių, kačių, šunų ir net kengūra. Priglaustiems gyvūnams nuteistieji padeda išgyti, ir patys, atrodo, lengviau gali atgauti pusiausvyrą.

Kaip ir kitose šalyse Lenkijoje daug grįžusių iš įkalinimo įstaigų vėl nusikalsta, todėl ieškoma įvairių būdų, kaip būtų galima jiems padėti. Ši programa, kurioje dalyvauja ir gyvūnai, vykdoma kartu gyvūnų globos organizacijomis, akylai stebint ekspertams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių