Žonglierius futbolininkas rekordu aplenkė patį L. Messi

  • Teksto dydis:

Laisvojo stiliaus futbolo atstovas, žonglierius futbolo kamuoliu Johnas Farnworthas kovo pabaigoje pasiekė naują Gineso rekordą, suvaldydamas futbolo kamuolį, metamą nuo 32 metrų aukščio krano. Šis rekordas pasiektas Didžiojo Britanijoje, Liverpulyje.

Iki tol rekordas priklausė vienam geriausių pasaulio futbolininkų – argentiniečiui Lioneliui Messi. Tada pasiekto rekordo metu profesionalas suvaldė kamuolį, mestą iš 18 metrų aukščio.

Naujo rekordininko J. Farnwortho kraujyje futbolas yra tiesiog įaugęs – jo senelis ir tėvas taip pat buvo futbolo žaidėjai, tačiau pats Johnas jau būdamas 14 metų nusprendė atsisakyti profesionalios futbolininko karjeros. Tai padaryti paskatino perskaityta knyga „Mokykis žaisti Brazilišku stiliumi“ (Learn to play the Brazilian Way). Nuo tada jis ėmė praktikuoti knygoje nurodomus žongliravimo triukus, o po metų jaunuolis įstojo į franšizinę braziliško futbolo mokyklą Mančesteryje.

Dabar trisdešimtmetis J. Farnworthas yra profesionalus žonglierius ir laisvo stiliaus žaidėjas, kuris dalyvauja įvairiuose pasirodymuose, renginių atidarymuose, reklamose, taip pat yra įsitraukęs ir į treniravimą.

Šis laimėjimas Johnui ne pirmas, jis yra pasiekęs rekordą per 2011 metų Londono maratoną, sėkmingai baigęs lenktynes, kurių metu visą laiką išlaikė spardydamas kamuolį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių