Kinijoje baimę pasėjo masinis kobrų pabėgimas

Kinijos, rytinės Džiangsu provincijos, pareigūnai tebeieško apie 50 jaunų ypač nuodingų gyvačių, kurios pabėgo iš vietos fermos.

Anot pranešimo, iš vienos fermos apie 200 kobrų paspruko dar rugpjūčio pabaigoje. Iš jų apie 150 buvo sugautos arba nudobtos, bet dar apie 50, kurioms pasisekė pradingti, tebeklaidžioja apylinkėse, keldamos itin didelę grėsmę.

Tos rūšies gyvatės laikomos itin nuodingomis, tačiau pabėgę gyvačiukai dar jauni ir yra apie 20 cm ilgio, mažiau nuodingi.

Apie masinį gyvačių pabėgimą, žinoma, niekas plačiai neskelbė. Tik po to, kai spalio 8 d. vienas gyventojas namuose rado ir užmušė nuodingąjį jauniklį, imta domėtis, iš kur jis atklydo. Liuhe vietos valdžia pranešimą apie fermoje įvykusį incidentą gavo spalio 10 d. ir iškart susirūpino prevencija: iš Šanchajaus buvo atgabenta priešnuodžių, gydymo įstaigos pasirengė galimam nukentėjusiųjų nuo gyvačių įkandimų antplūdžiui. Vietos gyventojai taip pat nedelsiant informuoti apie galimus kobrų vizitus, o vakar, antradienį, pradėtos jų paieškos teritorijoje, maždaug 5 kilometrų atstumu nuo fermos.

Gyvačių auginimo ferma rugpjūčio pradžioje nelegaliai atsigabeno gyvačių kiaušinių. Iš viso išsirito apie 1820 gyvačiukų, iš kurių išgyveno apie 1500. Po incidento ferma uždaryta ir pradėtas tyrimas.

Gyvatės tradicinėje kinų medicinoje yra labai vertinamos, iš jų taip pat verdama sriuba, daromas vynas. Kaimuose ši veikla praktikuojama kur kas mieliau nei žemdirbystė, nes atneša milijoninį pelną. Nieko keisto, kad susikrauti turtus svajojantys kinai imasi kurti nelegalias gyvačių fermas. O žinia apie nuodingų kobrų pabėgimą nėra išskirtinė – tą patį rugpjūčio mėnesį iš Sičuano fermos į laisvę buvo ištrūkę 23 gyvačiukai. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių