Kalifornijoje pora aptiko lobį aukso monetomis

  • Teksto dydis:

Kalifornijoje viena pora, vedžiodama savo šunį, atkasė daugybę aukso monetų, kurių vertė, pasak ekspertų, - daugiau kaip 10 mln. dolerių.

Vadinamasis Sadl Ridžo radinys laikomas vertingiausiu lobiu, kada nors rastu Jungtinėse Valstijose, nurodo „Kagin's Inc“, kuri specializuojasi senovinių auksinių monetų srityje.

Pora, kurios skelbiami tik vardai Johnas (Džonas) ir Mary (Meri), pastebėjo iš žemės kyšančią seną skardinę, o pakasę giliau rado dar septynias su daugiau kaip 1,4 tūkst. aukso monetų.

„Ši šeima tiesiogine prasme rado aukso puodą“, - sakė minėtos kompanijos bosas Donaldas Kaginas, kuris pridūrė, kad dauguma monetų yra 19-ojo amžiaus pabaigos.

„Dėl šio radinio išties reikšminga ... tai, kad ne taip, kaip kitų turtų ir lobių atvejais, šiame yra labai įvairių laikotarpių monetų, kurių daugelis yra kaip naujos“, - pridūrė jis.

Sadl Ridžo lobis yra pavadintas pagal balną primenantį akmenį poros valdose Šiaurės Kalifornijos rajone, kuris garsėja nuo pat 19-ojo amžiaus Aukso karštligės.

Pora sakė, kad paprasčiausiai, kaip ir kasdien, vedžiojo savo šunį, kai aptiko pirmą radinį.

„Pamačiau iš žemės kyšančią seną skardinę, prie tako, kuriuo beveik kasdien vaikščiodavome daugybę metų“, - sakė Johnas, kuris tą skardinę iškapstė lazda.

Jie parsinešė ją namo, nors ji buvo gan sunki. „Pasakiau Mary: „Oho, šitas daiktas sunkus. Ji turi būti pilna švininių dažų“. Negalėjau suprasti, kas galėtų tiek daug sverti“, - pasakojo Johnas.

Tą akimirką „dangtelis prasidarė ir pasimatė auksinės monetos briauna“, sakė jis ir pridūrė: „Vėl užspaudžiau dangtelį – radau skardinę auksinių monetų ir pagalvojau, jog yra nulio procentų tikimybė, kad Mary manim patikės! Kai pasakiau jai, buvo toks sumišimas – jos burna taip atsidarė, kad musė būtų galėjus kelis kartus įskristi ir išskristi“.

Mary sakė: „Niekada nebūčiau pagalvojusi, kad rasime kokį nors tokį dalyką. Tačiau keistai jaučiu, tarsi tam būčiau rengusi visą savo gyvenimą“.

Pakasinėję daugiau, taip pat – ir su metalo detektoriumi, jiedu galiausiai iškasė iš viso aštuonias skardines.

Johnas ir Mary, kuriems – maždaug po 40 metų, nusprendė kol kas likti anonimai.

„Kaip ir daugybė žmonių, pastaruoju metu išgyvenome tam tikrų finansinių sunkumų. Jaučiuosi nepaprastai dėkingas, kad galime išlaikyti savo numylėtas valdas“, - sakė Johnas.

Mary pridūrė: „Esame tokie patys žmonės kaip ir anksčiau, tik su didesne pasirinkimo laisve. Mūsų finansai nebelems tokios daugybės mūsų kasdienių sprendimų ... Atsakymas mūsų sunkumams daug metų buvo tiesiog mums po kojomis. Nepasididžiuokit pasilenkti ir patikrinti surūdijusios skardinės!“


Šiame straipsnyje: Lobismonetosauksas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Juodieji siauteja

Juodieji siauteja portretas
Ne tik pas mus siauteja Juodieji archeologai.

lietuvis

lietuvis  portretas
labai grazi surudijus istoria
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių