Japonų žurnalistas Tailando forume paskelbė savo genitalijų nuotrauką

  • Teksto dydis:

Japonijos transliuotojas „Asahi“ šeštadienį atsiprašė dėl incidento, kai jos biuro Bankoke vadovas Tailando užsienio reikalų ministerijos įsteigtame forume paskelbė savo genitalijų nuotrauką ir sulaukė ministerijos perspėjimo dėl „pasekmių“.

Japonų televizijos atstovas sakė, kad vienas darbuotojas, kurio pavardė neskelbiama, dėl „itin nederamo“ elgesio buvo atleistas iš darbo.

Tailando užsienio reikalų ministerija pareikalavo paaiškinimo dėl tos nuotraukos, kuri Tailande dirbantiems užsienio žurnalistams įsteigtame forume pasirodė vėlai pirmadienį.

„Labai atsiprašome Tailando užsienio reikalų ministerijos ir kitų su tuo susijusių žmonių“, – sakė „Asahi“ atstovas, kuris pridūrė, kad nusikaltęs žurnalistas buvo paragintas „rimtai apmąstyti“ incidentą.

Japonijos žiniasklaida pranešė, kad biuro Bankoke vadovas, kuriam – keturiasdešimt keleri metai, tą nuotrauką norėjo nusiųsti vienai draugei, bet suklydęs per populiarią žinučių siuntimo programėlę „Line“ išsiuntė ją maždaug 150-čiai minimam forumui priklausančių žurnalistų.

Po incidento jis nedelsdamas pasitraukė iš forumo, bet ministerijos pareigūnas perspėjo, kad „bus imtasi veiksmų“. Vienas grupės narys paskelbė jaustuką „Apsivemsiu“, o keli kiti forumo dalyviai klausė, kas čia ką tik įvyko.

„Ar galėtume priminti jums, kad šis (forumas) yra oficialiems tikslams. Bus imtasi veiksmų“, – sakė minėtas ministerijos pareigūnas.

„Vien pasitraukimas ... nereiškia, kad šie veiksmai neturės pasekmių“, – pridūrė jis.

Seksualiai atvirų atvaizdų siuntinėjimo telefonu atvejų nepaprastai padaugėjo paplitus išmaniesiems telefonams ir kitiems mobiliesiems prietaisams.

Vienas garsiausių tokių incidentų susijęs su Anthony Weineriu (Entoniu Veineriu), kuris 2011-aisiais pasitraukė iš JAV Atstovų Rūmų pripažinęs, kad socialinėje žiniasklaidoje siuntinėjo moterims seksualiai atviras savo nuotraukas.

A.Weinerio problemos dėl to paties atsinaujino po dvejų metų, sužlugdydamos jo galimybes siekti Niujorko mero posto.


Šiame straipsnyje: Japonijažurnalistasgenitalijos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių