Japonas žvejys lokį užpuoliką įveikė karatė smūgiais

  • Teksto dydis:

Vienas japonas, gamtoje susidūręs su urzgiančiu lokiu, nepasimetė, perėmė padėtį į savo rankas ir, pasitelkęs karate įgūdžius, nugalėjo plėšrūną.

63 metų vyras žvejojo vienoje kalnų upėje, kai jį užpuolė 1,9 m ūgio žvėris. Kaip sakė japonas, ataka buvo neišprovokuota.

Padėtis buvo panaši į garsiąsias Leonardo DiCaprio (Leonardo DiKaprijo) grumtynes su įtūžusia meška „Oskarą“ pelniusiame filme „Hju Glaso legenda“ (The Revenant). Lokys apkandžiojo ir apdraskė Atsushi Aoki (Acušį Aokį), taip pat sužeidė jam galvą.

„Lokys buvo labai stiprus, jis parbloškė mane ant žemės“, sakė A. Aoki transliuotojui „Tokyo Broadcasting System“. „Jis mane apvertė ir įkando čia“, – pridūrė jis, rodydamas į sutvarstytą koją.

Užuot bandęs pabėgti nuo himalajinio lokio, žvejys nutarė panaudoti savo gerus karatė įgūdžius. Atsistojęs kovine poza ir laikydamas dešinįjį kumštį prieš save, A. Aoki bedė užpuolikui į akis. Po šio smūgio lokys bemat dingo girioje.

„Manau, padėtis buvo tokia – arba aš jį nudėsiu, arba jis mane“, – sakė A. Aoki nacionaliniam transliuotojui NHK.

Nors jam buvo sužeista galva, ranka ir koja, drąsusis žvejys sugebėjo grįžti į automobilį ir nuvažiuoti į ligoninę Gunmos prefektūroje į šiaurės vakarus nuo Tokijo. „Jis pats nuvažiavo į ligoninę ir netgi pasiėmė savo sugautą žuvį“, – naujienų agentūrai AFP sakė policijos pareigūnas.

Nuotykį su lokiu Japonijos spauda aprašė kaip sėkmingai pasibaigusią žmogaus kovos su gamta istoriją. „Vyras nugalėjo lokį plikomis rankomis!“, – skelbė antraštė dienraštyje „Nikkan Sports“.

Nors žiniasklaida liaupsino A. Aoki drąsą, Japonijos valdžia nepataria kartoti tokių veiksmų susidūrus su laukiniu lokiu. Atokiose retai apgyventose šalies vietovėse šių gyvena gana daug.

Anksčiau šiais metais užpulti lokių Japonijoje žuvo keturi žmonės.


Šiame straipsnyje: JaponijalokysKarate

NAUJAUSI KOMENTARAI

Jo jo

Jo jo portretas
Asociatyvi nuotrauka... Ar pastebėjote tai? :)

Daina

Daina portretas
Tai kad karatistas cia ne zvejys o lokys :D :D

Ja

Ja portretas
Kad ir lokys neblogas karatistas, matosi iš nuotraukos
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių