Ispanijoje norintiesiems išpažinti nuodėmes – speciali programėlė

  • Teksto dydis:

Nuodėmes išpažinti norintiems katalikams Ispanijoje tai padaryti bus daug patogiau: neseniai šalyje atsirado speciali programėlė, padedanti rasti artimiausią kunigą.

Programėlė „Confesor GO“ fiksuoja vartotojo buvimo vieta ir nurodo artimiausią kunigą, kuris yra pasiruošęs išklausyti nuodėmes. Programėlė taip pat nurodo trumpiausią kelionės iki kunigo maršrutą.

Vartotojui taip pat pateikiama ir daugiau informacijos apie kunigą, įskaitant jo vardą ir pavardę, gimimo datą, metus, kuomet jis buvo įšventintas į kunigus, bei Dešimt Dievo įsakymų.

„Kunigas gali būti klausykloje bažnyčioje ar šalimoje gatvėje, parke jūsų mieste“, – rašoma programėlės aprašyme „Apple“ internetinėje parduotuvėje „iTunes“.

Naujoji programėlė oficialiai buvo paleista ketvirtadienį, kai Ispanijoje buvo švenčiama Nekalto prasidėjimo šventė. Tačiau jo beta versija atsirado dar rugsėjo pabaigoje ir ją jau atsisiuntė keli tūkstančiai vartotojų.

Veikiausiai nieko nenustebins tai, kad mintis sukurti tokią programėlę kilo taip pat kunigui – tėvui Ricardo Latorre (Ricardui Latorei). Jis tikisi, kad tokia programėlė kitąmet atsiras ir ispanakalbėse Pietų Amerikos šalyse.

Verta paminėti, kad nors Ispanija yra laikoma katalikiška šalimi, į bažnyčias čia, kaip ir kitose Europos šalyse, ateina vis mažiau žmonių. Neseniai atlikta apklausa parodė, kad 59,3 proc. ispanų beveik niekada nedalyvauja Šv. Mišiose. Tik 15 proc. šalies gyventojų į bažnyčią eina kiekvieną sekmadienį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pasaulis

pasaulis portretas
psiilgo viduramziu... reikia karu nusikaltimu ir ju atleidimo zinoma tik tiems kurie sugebejo prisiplesti ir susimoketi uz indulgencija / tai rastelis isduodamas uz pinigus kunigo atleidziantis uz nuodemes/ tik nezinia ar Dievas sutiktu su sia afera?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių