Indų pora savo turtą nusprendė palikti beždžionei

  • Teksto dydis:

Viena turtinga indų pora vieninteliu savo turto paveldėtoju pasirinko savo augintinį beždžionę, kurio atėjimas į šeimą, pasak jų, tiesiogine prasme praturtino sutuoktinių gyvenimą, todėl pora nori užtikrinti, kad gyvūnu būtų pasirūpinta ir po jų mirties.

Brajeshas Srivastava (Bradžešas Srivastava) su sutuoktine Shabista (Šabista) savo vaikų neturi, tačiau kaip sūnų augina beždžionę Čanmaną ir įkūrė fondą jo gerovei po šeimininkų mirties užtikrinti.

„Žmonės gali sakyti, kad mes išprotėjome, gali net juoktis iš mūsų. Bet mes žinome, koks brangus mums yra Čanmanas“, – sakė 45 metų Shabista naujienų agentūrai AFP.

„Vaikų mes neturime, tai Čanmanas man yra kaip sūnus. Mes norime užtikrinti, kad kai mūsų nebus, Čanmano gyvenimas dėl to nepasikeis ir jis toliau gyvens kaip dabar“, – kalbėjo moteris.

Prieš tėvų valią susituokusi ir iš namų išvaryta pora sako, kad buvo visai neturtingi, kai 2004 priėmė beždžionę į savo namus, ir ji jiems atnešė turtus.

Dabar jie gyvena nuosavame name šiaurinėje Utar Pradešo valstijoje, turi žemės ir santaupų.

Shabista yra sėkmės lydima teisininkė, o jos 48 metų vyrui priklauso keletas verslų, tarp jų kabelinės televizijos tinklas ir malūnas – visi jie pavadinti Čanmano vardu.

Beždžionė šeimininkų namuose savo atskirą kambarį su oro kondicionieriumi dalinasi su savo „žmona“ – beždžionės patele, kurią pora taip pat priglaudė.

Beždžionėms patinka valgyti kinų maistą, gerti arbatą ir mango sultis, pasakojo Shabista, kasmet savo augintiniams rengianti „vestuvių metinių“ šventę, kurioje dalyvauja šimtai poros draugų.

Dabar Čanmanui 10 metų, todėl jis gali pergyventi savo šeimininkus, nes vidutinė beždžionių gyvenimo trukmė yra 35-40 metų.

Po jo mirties pinigai bus skirti beždžionių gerovei Indijoje užtikrinti, nes šioje šalyje šie gyvūnai yra dažnai išnaudojami.



NAUJAUSI KOMENTARAI

keista

keista portretas
jei jau taip myli tą beždžionę,tai kodėl ją laiko už grotų?

ww

ww portretas
Zinoma,zmogus su savo turtu gali elgtis kaip tik nori,bet... Bevaikiai,tai ar negalejo paimti vaikelio is prieglaudos ar neturtingu giminiu ir uzauginti? Bezdzione yra bezdzione ir,kaip sakoma, vandens stiklines senatveje nepaduos. Egoistai tie zmones ir daugiau nera ka pasakyti.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių