Indonezijoje šoko ir dainavo per 10 tūkst. vyrų

  • Teksto dydis:

Daugiau nei 10 tūkst. vyrų Indonezijos Ačeho provincijoje susirinko šokti ir dainuoti, kad pabrėžtų būtinybę apsaugoti vieną nacionalinį parką šioje toliausiai į vakarus nutolusioje šalies teritorijoje.

Įmantriais juodos ir geltonos spalvos tradiciniais kostiumais pasipuošę vyrai tvarkingai susėdo eilėmis, plojo rankomis ir judėjo pagal greito ritmo tradicinę dainą, atliekamą unisonu ir simbolizuojančią vienybę. Vadinamasis „tūkstančio rankų šokis“ yra vienas populiariausių šalyje. 2011 metais jis buvo įtrauktas į UNESCO kultūros paveldo sąrašą.

Šiuo renginiu siekta privilioti į provinciją daugiau lankytojų, agentūrai AFP sakė vietos turizmo agentūros vadovas.

Vyrų dainoje kalbama apie būtinybę apsaugoti provincijoje esantį Leserio Kalno nacionalinį parką, kuriame gyvena Sumatros tigrai ir drambliai. Jam grėsmę kelia brakonieriavimas ir atogrąžų miškų naikinimas plečiant aliejaus gamybai auginamų palmių plotus.

Indonezijos rekordų muziejus užfiksavo, kad šiemet buvo pagerintas nacionalinis rekordas: „tūkstančio rankų šokį“ atliko 10 001 žmogus ir buvo viršytas pernykštis rekordas, kai susirinko 6600 žmonių.


Šiame straipsnyje: Indonezija

NAUJAUSI KOMENTARAI

tadas

tadas portretas
o tuo metu lietuvoje seimo narys kanceliarinems prekems i menesi gauna 822,80 varganu "euriuku". tiek kiek 4 pensininkai pensijos.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių