Indijoje 70-metė susilaukė pirmagimio: nesu per sena būti motina

  • Teksto dydis:

Indijoje neseniai pirmojo kūdikio susilaukusi 70-metė antradienį pareiškė, kad nebuvo per sena tapti motina, ir pridūrė, kad tik dabar jos gyvenimas tapo visavertis.

Daljinder Kaur (Daldžinder Kaur) ir jos 79 metų vyras sūnaus susilaukė praėjusį mėnesį, po dvejus metus trukusių apvaisinimo mėgintuvėlyje procedūrų vaisingumo klinikoje šiaurinėje Harijanos valstijoje.

46 metus santuokoje išgyvenusi pora buvo beveik praradusi viltį kada nors turėti vaikų ir kentė patyčias – šioje šalyje nevaisingumas kartais laikomas Dievo prakeiksmu.

„Dievas išgirdo mūsų maldas. Mano gyvenimas dabar visavertis. Aš pati rūpinuosi kūdikiu, jaučiuosi kupina energijos. Mano vyras taip pat yra labai dėmesingas ir padeda, kiek tik gali“, – naujienų agentūrai AFP sakė šiauriniame Amritsaro mieste gyvenanti laiminga motina.

„Mes pamatėme (past. – apvaisinimo mėgintuvėlyje procedūrų) reklamą ir pagalvojome, kad turime tai pabandyti, nes labai norėjau savo vaiko“, – pasakojo ji.

D. Kaur sakė, kad jai – maždaug 70 metų. Tokio pobūdžio pareiškimai yra įprastas dalykas Indijoje, kur daug žmonių neturi gimimo liudijimų. Klinikos pareiškime nurodoma, kad jos amžius yra 72 metai.

Kūdikis buvo pradėtas panaudojus poros kiaušinėlį ir spermą. Dabar jis yra sveikas ir energingas, nors balandžio 19 dieną gimė vos dviejų kilogramų svorio, pranešė Nacionalinis vaisingumo centras.

D. Kaur vyras Mohinderis Singhas Gillas (Mohinderis Singhas Gilas), kuris turi ūkį netoli Amritsaro, sakė, kad nesirūpina dėl savo ir žmonos amžiaus, ir kad Dievas pasirūpins jų sūnumi. Berniukui tėvai davė Armaano (Armano) vardą.

„Žmonės klausia, kas bus vaikui, kai mes mirsime. Bet aš visiškai pasitikiu Dievu. Dievas visagalis ir visur esantis, jis viskuo pasirūpins“, – sakė jis AFP.

Šios poros atvejis nėra pirmas Indijoje: 2008 metais, kaip pranešta, po dirbtinio apvaisinimo procedūros dvynius pagimdė 72 metų moteris iš Utar Pradešo valstijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių