Indė išsiskyrė su vyru dėl tualeto

  • Teksto dydis:

Indijos teismas leido vienai indei išsiskirti su savo vyru, nes jųdviejų namuose nebuvo tualeto ir jai tekdavo gamtinius reikalus atlikti lauke.

Šeimos bylas nagrinėjantis teismas šalies šiaurės vakaruose esančioje Radžastano provincijoje penktadienį priėmė sprendimą moters naudai. Ji tvirtino, kad sutuoktinio nesugebėjimas per penkerius santuokos metus įrengti namuose tualetą prilygsta žiaurumui.

Teisėjas Rajendra Kumaras Sharma (Radžendra Kumaras Šarma) sakė, kad moterys kaimuose dažnai patiria fizinį skausmą laukdamos, kol sutems, kad galėtų nusilengvinti lauke.

Teisėjo nuomone, plačiai Indijoje paplitusi problema, kad žmonės tuštinasi ir lengvinasi lauke, yra gėdinga. Jis pripažino, kad neleisti moteriai turėti saugios aplinkos gamtiniams reikalams laikytina kankinimu, naujienų agentūrai AFP sakė ieškovės advokatas Rajeshas Sharma (Radžešas Šarma).

Skirtis šioje šalyje leidžiama tik tada, jei teisme įrodomas žiaurumo, smurto prieš sutuoktinį arba pernelyg didelių finansinių reikalavimų faktas.

Tai jau ne pirmas atvejis, kai Indijoje dėl tualeto nebuvimo namuose nutraukiama santuoka.

Pernai viena moteris iš Utar Pradešo valstijos nesutiko tekėti, nes jos sužadėtinis nenorėjo namuose įsirengti tualeto.

Birželį kita indė atsisakė gyventi uošvių namuose, kol ten nebus pastatytas tualetas.

Beveik pusė Indijos gyventojų – apie 600 mln. žmonių – namuose neturi tualeto ir gamtinius reikalus yra priversti atlikti lauke, nurodo UNICEF.

Apie 70 proc. šalies namų ūkių neturi tualetų; tuo tarpu 90 proc. indų naudojasi mobiliaisiais telefonais.

Šalies premjeras Narendra Modi (Narendra Modis) pažadėjo, kad iki 2019 metų kiekvienuose namuose bus įrengtas tualetas.

Vyriausybė nurodė, kad nuo 2014-ųjų, kai prasidėjo ši kampanija, jau buvo įrengta 20 mln. išviečių.

Tačiau ekspertų teigimu, Indijoje gamtiniai reikalai dažnai atliekami lauke ne tik dėl skurdo, bet ir dėl įsitikinimo, kad tualetas namuose yra nešvara.


Šiame straipsnyje: IndijaskyrybosTualetas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių