Griaučiai iš paslaptingo graikų kapo bus identifikuoti kitą mėnesį

  • Teksto dydis:

Detalės apie paslaptingų griaučių, rastų didžiuliame, Aleksandro Makedoniečio laikų kape Graikijoje, tapatybę turi būti paskelbtos kitą mėnesį, penktadienį pranešė Kultūros ministerija.

„Makroskopinio kaulinio audinio tyrimo, (siekiant nustatyti) lytį, amžių ir ūgį, rezultatai bus paskelbti sausio mėnesį“, – sakoma ministerijos pareiškime, kuriame priduriama, kad tyrimus atliks Salonikų ir Trakijos universitetai.

Lapkritį didžiulėje 4-ojo amžiaus pr.m.e. struktūroje – didžiausiame kada nors atrastame kape Graikijoje – rasti griaučiai pakurstė jaudulį dėl kasinėjimų, kurie vasarą sulaukė pasaulio žiniasklaidos dėmesio.

Tame kape, kurio perimetras yra 500 m ir kuris yra įkastas į 30 m aukščio kalvą Amfipolyje Šiaurės Graikijoje, buvo rasta sfinksų ir kariatidžių skulptūrų, sudėtingų mozaikų ir monetų su Aleksandro Makedoniečio atvaizdu.

Buvo daug spėlionių dėl to, kas palaidotas šiame kape: nuo Aleksandro žmonos Roksanos iš Baktrijos iki karaliaus motinos Olimpijos ar vieno iš karaliaus generolų.

Ministerija penktadienį kaip „nepagrįstus“ atmetė teiginius graikiškose interneto svetainėse, kad tai 54 metų moters, vadinasi, tikriausiai Olimpijos, palaikai.

Istorikai sako, jog labai mažai tikėtina, kad tai gali būti pats Aleksandras, kuris iki savo mirties būnant 32 metų amžiaus užkariavo persų imperiją ir didelę dalį viso tuomet žinoto pasaulio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių