Seniausias pasaulio žmogus – 118-os nė karto netekėjusi moteris?

  • Teksto dydis:

Julia Flores Colque gimė 1900-aisiais. Spalio 26 dieną jai sukaks 118. Ši Bolivijos gyventoja gali būti seniausias pasaulyje žmogus, praneša agentūra AP.

117 metų senolė priklauso kečua tautai. Ji augo Bolivijos kalnuose, kur ganė avis ir lamas. Vėliau persikėlė į slėnį ir ėmė pardavinėti vaisius bei daržoves. Anot AP, nuo tada Julia sveikai maitinasi ir tik retkarčiais paragauja gabaliuko pyrago ar limonado. Ji niekuomet nebuvo ištekėjusi, neturi ji ir vaikų.

Moters dokumentuose nurodyta, kad ji gimė 1900 metų spalio 26-ąją. Nors gimimo liudijimai Bolivijoje pradėti išduoti tik 1940-aisiais, tačiau jau prieš tai informacija apie gyventojų amžių buvo pateikiama krikšto dokumentuose. Remiantis šiais duomenimis, J. F. Colque yra seniausias žinomas pasaulio žmogus.

 

 

Garbingas bolivietės amžius itin stebina, nes Bolivija laikoma skurdžiausia Pietų Amerikos šalimi. Vidutinė gyvenimo trukmė čia šiuo metu siekia 70 metų.

Šiandien senjora gyvena kartu su savo 65-erių giminaite, keliomis katėmis, šunimis ir gaidžiu. Ji mėgsta dainuoti kečua dainas ir kartu groja čarango - nedideliu tradiciniu styginiu instrumentu.

Ligšiolinė rekordininkė Tajima Nabi, kuriai priklausė „seniausio pasaulyje žmogaus titulas“, mirė šių metų balandį. Japonė buvo gimusi 1900 metų rugpjūčio 4 dieną, ji sulaukė 117 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Uztai ir gyvena ilgai ,kad netekejo ,nieks nervu needa :)
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių