Dvyniai iš Vokietijos sukūrė didžiausią pasaulyje žaislinių traukinukų tinklą

Gerritas ir Frederikas Braunai – 48 m. dvyniai iš Hamburgo vaikystės pomėgį žaisti traukinukais pavertė milijonų žmonių traukos centru. Patys broliai tikina, kad kuriant miniatiūrinį pasaulį labiausiai padeda skirtingi gebėjimai ir įgimtas tarpusavio supratimas.

„Abu esame truputį išprotėję – mėgstame žaisti. Bet kitur – labai skirtingi. Manau, esu didesnis optimistas, nei mano brolis“, – pasakoja „Miniatiūrinės stebuklų šalies“ Hamburge vienas įkūrėjų F. Braunas.

„Turiu pripažinti, kad aš rūpinuosi techniniais dalykais. Mano brolis sugalvoja puikių idėjų, o aš turiu jas įgyvendinti. 365 dienas per metus po dešimt valandų per dieną suku galvą, kas gali būti ne taip“, – brolio mintį tęsia G. Braunas.

Jų kuriamas miniatiūrinis pasaulis nuolat plečiasi: rudenį broliai pristatys naują ekspoziciją, kurios tema – Italija. Joje bus galima pamatyti nemažai Romos architektūros šedevrų modelių. 15 km 400 m ilgio žaislinio geležinkelio tinklas pernai buvo įtrauktas į Guinnesso rekordų knygą kaip ilgiausias pasaulyje.

„Čia kaltas dvynių genas: mes visuomet norime būti kartu ir drauge ką nors veikti. Yra dar vienas dalykas: jis – technikos genijus. Visuomet sakau, kad gimdamas jis tai perėmė iš manęs. Kai jaunystėje atsirado kompiuteriai, Gerritas viską padarydavo už mane. Viską turėdavo daryti du kartus, todėl taip gerai ir išmoko“, – vienas kito mintis papildydami pasakoja broliai.

Dvyniai visus 300 savo darbuotojų skatina žaisti ir ieškoti naujų idėjų. Įdomu, kad jie sugeba taip gerai motyvuoti kitus žmones, nors vaikystėje būdavo užsiėmę tik vienas kitu.

„Vaikystėje turėjome savo kalbą. Tik mes ją supratome. Mama pasakoja, kad abu vėlai pradėjom kalbėti, nes tarpusavyje susikalbėdavom savo kalba. Mes leisdavom kažkokius garsus, kuriuos tik patys ir suprasdavom“, – tikina jie.

Plačiau – LRT KULTŪROS laidoje „Euromaxx“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių