Daugybė suaugusių amerikiečių mano, kad šokoladinį pieną duoda rudos karvės

  • Teksto dydis:

7 proc. suaugusių amerikiečių – maždaug 16,4 mln. žmonių – nežino, kad šokoladinis pienas gaminamas iš pieno, kakavos ir cukraus, rodo „Innovation Center for US Dairy“ nauja nacionalinė reprezentatyvi apklausa.

Jie įsitikinę, kad šokoladinį pieną duoda rudos karvės.

Organizacija 1 000 suaugusiųjų visose 50 valstijų klausinėjo apie jų vartojamus pieno produktus. 48 proc. respondentų taip pat nežinojo, kaip gaminamas šokoladinis pienas.

Blogai informuotų apie šokoladinio pieno gamybą suaugusiųjų dalis gali atrodyti didelė, bet, kaip pažymi „The Washington Post“, labiau stebinti gali tai, kad šis procentas nėra dar didesnis. Daugelis amerikiečių apie žemės ūkį nieko nežino, ypač, jeigu jie užaugę ne žemės ūkio bendruomenėse. Jie gali nesuprasti, kaip auginamas maistas ir kaip jis atsiduria parduotuvėse.

Tokių žinių nesuteikia ir dabartinis žemės ūkio produktų pateikimo pirkėjams būdas. Prekybos centruose mėsa, pusgaminiai ir pieno produktai dažnai suvyniojami į plastiką, sudedami į dėžutes. Jie nelabai primena pradinį augalą ar gyvūną.

Jei vartotojai „nepagūglina“ ar neišmoksta per pamokas, ryšys tarp pieno jų stiklinėje ir jį davusios karvės nesunkiai nutrūksta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rima is Amerikos

Rima is Amerikos portretas
Sitos rasliavos autoriu ar autore reiketu nusauti vietoje uz absurdo skleidima. Klaiku.

Anonimas

Anonimas portretas
Amerikietis tai ne tautybe,tai yra diagnoze!

Nieko

Nieko portretas
nesistebiu iš tų amerikiečių,tai gigantiška valstybė,grandioziniai miestai,kad nematę karvės. Jūs nueikit į darželius ar mokyklas ir paklauskite vaikų:bent pusė karvės nėra matę,tik iš nuotraukų žino. Ir tai Lietuvoje.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių