Danijoje per radijo šou transliaciją užmuštas triušiukas

  • Teksto dydis:

Danijos radijo stotyje laidos metu dviračio pompa buvo užmuštas devynių savaičių triušiukas; tai antradienį sukėlė ištisą pasipiktinimų audrą, nors vedėjas tvirtino paprasčiausiai norėjęs parodyti, kad ūkininkavime esama žiaurumo.

„Mes nedarėme to dėl pramogos, – parašė „Radio24syv“ socialiniame tinkle „Twitter“. – Tūkstančiai gyvūnų žūva kas dieną, kad žmonės galėtų juos suvalgyti“.

Transliuotojas nurodė, kad laidos vedėjas Asgeris Juhlas (Asgeris Jūlas) pirmadienį užmušė triušiuką Allaną (Alaną) keliais smūgiais į galvą, kad parodytų gyvūnų gerove besirūpinančių danų veidmainiškumą.

Dar jis buvo nufilmuotas glostantis triušiuką prieš jį užmušdamas. Paskui, pasakojama, jis parsinešė negyvą gyvūnėlį namo, nulupo odą ir išsikepė vakarienei.

„Mes perkame ir valgome siaubingai gyvenusius gyvūnus kas dieną, taip pat ir tokius gyvūnus, užmuštus kontroliuojamomis sąlygomis kaip šis triušiukas studijoje“, – aiškina radijas tinkle „Twitter“.

Realybės šou per televiziją dalyvė ir gyvūnų teisių aktyvistė Linse Kessler (Linsė Kesler) mėgino atimti iš A.Juhlo triušį, vaikėsi vyriškį po studiją, kol galiausiai buvo paprašyta išeiti iš studijos.

„Norėta pamatyti, ar jis tikrai nužudys jį“, – sakė ji savo vaizdo įraše „Facebook“ puslapyje.

L.Kessler sakė pamaniusi, kad įstengs atimti gyvūnėlį iš A.Juhlo, bet bijojo triušiukui dar labiau pakenkti, jei čiuptų jį.

A.Jughlas paaiškino, kad triušis buvo užmuštas profesionaliai.

„Smogiau du kartus jam į kaklą, kad lūžtų slanksteliai, – sakė jis televizijos kanalui TV2. – Mane pamokė Olborgo zoologijos sodo prižiūrėtojas, kuris kas savaitę šitaip skerdžia po kelis triušiukus ir sušeria juos smaugliams“.

Pats A.Juhlas sakė parnešęs negyvą triušiuką namo, išmėsinėjęs jį kartu su vaikais, šešerių ir aštuonerių metų, paskui paruošęs mėsą vakarienei su ryto laidos vedėju Kristofferiu Eriksenu (Kristoferiu Eriksonu).

„Radio24syv“ pareiškė, kad norėta atkreipti dėmesį į „vieną labiausiai industrializuotų žemės ūkio sektorių pasaulyje“.

Danijos ūkiuose „leidžiama kasdien sunaikinti po 25 tūkst. paršiukų, nes paršavedės atsiveda jų daugiau negu gali išmaitinti“, pažymi radijas.

Tarptautinė reakcija socialinėje žiniasklaidoje daugiausia buvo neigiama ir vadino šią radijo stotį „nesveika“ ir „sadiste“, nors šis radijas ir išplatino pareiškimą anglų kalba.

„Danija yra viena pirmaujančių šalių pasaulyje pagal mėsos suvartojimą, ir vartotojai nedvejodami perka pigią mėsą parduotuvėse, nekeldami jokių klausimų“, – pabrėžia radijas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

bet

bet  portretas
nebūtina demonstruoti nužudymą televizijoje

Lietuvis

Lietuvis portretas
Nieko sadistisko zmonems reikia maisto ir kaskur tas maistas yra ruosiamas zmogus yra ir mesiadis ir zoliaedis jam reikia ir to ir ano nereikia cia apsimetineti
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių