Čekas šaltkalvis susikonstravo lėktuvą, kad galėtų skristi iki darbo

Čekijos lėktuvų konstruktoriui taip įgriso į darbą automobiliu važiuoti keliolika minučių, kad susikonstravo mažą lėktuvėlį, ir dabar juo skrisdamas į darbą stebina tarptautinę žiniasklaidą.

Šaltkalvis iš Čekijos pietvakariuose esančio Zdikovo kaimo Františekas Hadrava sau lėktuvą sukonstravo už 3700 eurų. Patirties konstruojant lėktuvus čekas jau turėjo, mat buvo surinkęs pirmojo pasaulinio karo laikų lėktuvą „Fokker“. Šiuolaikinį lėktuvėlį jis konstravo pagal Amerikoje patvirtiną modelį, o lėktuvą varantį „Verner“ variklį pirko savo šalyje.

„Lėktuvo pagrindas yra „Mini-Max“ modelis. Šis modelis patvirtintas, todėl pagal jį konstruojamą lėktuvą lengva įteisinti. Mano darbas užtruko beveik dvejus metus“, – pasakoja F. Hadrava.

Vampira pavadinto lėktuvo čekas užsigeidė, nes kelionė į darbą Čkinės mieste esą truko pernelyg ilgai – keliolika minučių. Dabar į savo miškų pramonės gamyklą F. Hadrava kiekvieną rytą skrenda lėktuvu, nesunkiai nutupdo jį ant pievos ir nustumia į įprastą automobilių stovėjimo aikštelę.

„Jei važiuočiau automobiliu, užtrukčiau keliolika minučių. Lėktuvu užtrunku penkias minutes skrisdamas tiesiai. Tačiau paprastai skrendu aplinkui, kad anksti ryte netrikdyčiau gyventojų ir tada kelionės laikas būna septynios minutės“, – sako lėktuvų konstruktorius.

F. Hadravos sukonstruotas lėktuvas gali pasiekti 150 km/val. greitį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

juozas

juozas portretas
Konstruoti ir gaminti yra du skirtingi žodžiai.Jei rašoma, kad pasigamino pagal patvirtintą modelį....tai ir pagamino o ne pats padarė lėktuvo konstrukciją....

chm m m

chm m m portretas
Lietuvoje ji tikriausia pasodintu i kalejima.

Javol

Javol portretas
Fainas ... !
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių