Buriuotojas per pasaulį keliauja su višta

  • Teksto dydis:

24-erių buriuotojas Guirecas Soudee jau porą metų jūromis ir vandenynais keliauja aplink pasaulį. Tokia kelionė jį suartino su neįprasta kompanione – višta Monique, rašo BBC.

Prancūzas G. Soudee didžiąją dalį laiko praleidžia dirbdamas sunkius darbus laive. Tuo metu Monique žavisi vaizdu iš denio ir peri kiaušinius. Kompanionai keliauti pradėjo 2014-ųjų gegužę. Jie išvyko iš Kanarų salų Ispanijos teritorijos vakarinėje Afrikos pakrantėje ir plaukė į Karibus, po to, praėjusių metų rugpjūtį, pasuko Arkties link.

„Ji buvo vos keturių ar penkių mėnesių ir niekada nepalikusi Kanarų salų. Aš nekalbėjau ispaniškai, o ji nekalbėjo prancūziškai, bet mes pradėjome sutarti. [...] Aš iš karto žinojau, kad ji yra ta vienintelė“, – BBC juokauja G. Soudee, šiuo metu prisišvartavęs Grenlandijos vakaruose.

Jis iš anksto buvo nusprendęs, kad į kelionę pasiims gyvūnėlį. Visų pirma prancūzas galvojo apie katę, bet suprato, kad jos priežiūra reikalautų per daug pastangų. Tada jis priėmė idealų sprendimą – vištai beveik nereikia priežiūros ir buriuotojas netgi viduryje jūros gali gauti kiaušinių. Nors iš pradžių žmonės jam sakė, kad višta jūroje jų nedės, nes jaus stresą, bet buriuotojas nusprendė surizikuoti ir dabar nė kiek nesigaili.

Nepaisant šalto Grenlandijos klimato ir trijų mėnesių be saulės, vidutiniškai per savaitę višta sudeda 6 kiaušinius. Monique įprastai laisva vaikštinėja ant denio, bet kai oras pablogėja, G. Soudee pasirūpina, kad ji būtų saugi narve. Taip pat Monique turi žieminių drabužių, kad nesušaltų esant atšiaurioms sąlygoms.

Jų kelionę stebėti galima socialiniuose tinkluose „Instagram“ ir „Facebook“.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

jis

jis portretas
kaip žinia daugelis mūsų per gyvenimą keliaujame su savo vištom. Kai kuriem tai metafora, o kai kuriems ne...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių