Britų veganai piktinasi: 5 svarų banknotuose – gyvūniniai riebalai

  • Teksto dydis:

Daugiau kaip 5 tūkst. Didžiosios Britanijos gyventojų pasirašė peticiją, kurioje reikalaujama išimti iš apyvartos naujus 5 svarų nominalo banknotus, nes jų sudėtyje yra gyvūninių riebalų, praneša BBC.

Kiek anksčiau Anglijos bankas patvirtino, kad naujųjų plastikinių banknotų sudėtyje yra lajaus – produkto, gaunamo iš gyvūninių riebalų ir dažnai naudojamo gaminant muilą ir žvakes.

„Taip, polimero granulėse, kurios naudotos gaminant penkių svaro banknotus, yra lajaus pėdsakų“, – pareiškė centrinis bankas.

Ši žinia sulaukė daug neigiamų atsiliepimų socialiniuose tinkluose, ypač iš veganų ir vegetarų, kurie ėmė domėtis, ar nebuvo pažeistos jų teisės.

„Milijonams Didžiosios Britanijos veganų ir vegetarų tai yra nepriimtina, – rašoma peticijoje. – Reikalaujame, kad gaminant pinigus, kuriuos mes kasdien naudojame, nebūtų naudojami gyvūninės kilmės produktai.“

Naujieji plastikiniai banknotai apyvartoje pasirodė šių metų rugsėjį. Jie pagaminti iš tvirto polimero ir gali net neįplyšę atlaikyti visą skalbimo skalbyklėje procesą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

deras

deras portretas
Tegul tie veganai nesikrausto is proto, daugiau problemu neturime....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių