Aukštakulnių atsisakiusią britę atleido nė nepradėjus dirbti

  • Teksto dydis:

Britės peticija prieš moterų vertimą avėti aukštakulnius batelius darbe jau surinko daugiau kaip 100 tūkst. parašų, o tai reiškia, kad ji jau gali būti svarstoma parlamente.

Peticiją pirmadienį paskelbė 27 metų Nicola Thorp (Nikola Torp), į darbą konsultacijų įmonėje PwC gruodį atėjusi avėdama lygiapadžius batelius, tačiau jai buvo pasakyta, kad ji turi avėti batelius su 5–10 centimetrų aukščio kulnais.

Ji atsakė, jog dirbti visą dieną avėdama tokią avalynę nesugebės, ir taip pat pasidomėjo, ar įmonė kelia tokius pat reikalavimus darbuotojams vyrams, tačiau jai buvo pasakyta eiti namo. Atlyginimo ji taip pat negavo.

„Neleiskite įmonėms reikalauti, kad moterys darbe avėtų aukštakulnius“, – taip pavadinta peticija, kurioje pažymima, jog „įmonės Jungtinėje Karalystėje vis dar gali teisėtai reikalauti, kad darbuotojos prieš savo valią avėtų aukštakulnius batelius darbe“.

„Aprangos kodą reglamentuojantys teisės aktai turėtų būti pakeisti, kad moterys panorėjusios darbe galėtų avėti lygiapadžius oficialaus stiliaus batelius. Dabartiniai oficialios aprangos darbe reikalavimai yra pasenę ir diskriminuojantys moteris“, – rašoma peticijoje.

N. Thorp, nuolatinio darbo neturinčią aktorę, laikinam darbui PwC priimamajame pasamdė „Portico“, PwC teikianti užsakomąsias paslaugas.

Pagal Didžiosios Britanijos įstatymus įmonės turi teisę vyrams ir moterims nustatyti skirtingas aprangos kodo taisykles. Taigi faktiškai „Portico“ veikė pagal įstatymus.

„Portico“ pareiškė, kad įsidarbindama N. Thorp „pasirašė išvaizdos gaires“, tačiau pažymėjo, jog savo aprangos kodo politiką jau pakeitė ir aiškiai nustatė, kad avėti lygiapadžius batelius yra leidžiama.

Tuo tarpu N. Thorp BBC pareiškė: „Vadovas pasakė... „priimamajame turime tik aukštakulnius avinčias moteris“, o aš pasakiau, „manau, tai absurdiška“.

„Parodžiau pirštu į kolegą vyrą ir pasakiau: „jis gi avi lygiapadžius batus, tai kodėl negaliu ir aš?“, bet iš to buvo tik pasijuokta.“

„Po to jie man pasakė: „gali išeiti ir, jei nori, nusipirkti aukštakulnių porą, ir mes leisime tau dirbti“. Aš atsisakiau ir buvau nusiųsta namo.“


Šiame straipsnyje: aukštakulniaidarbasatleido

NAUJAUSI KOMENTARAI

vv

vv portretas
Jungtineje karalysteje gyventoju daugiau,kaip 63 milijonai ir kad svarstytu parlamentas uztenka 100.000 parasu. O Lietuvoje seimas atmete pataisa del parasu sumazinimo nuo 100 tukst. iki 50 tukst. Cia tai grazu,nera ka ir pasakyti.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių