Berlynietis prabangų būstą pasistatė upėje

Berlynietis Haraldas Windleris susiprojektavo ir pasistatė savo svajonių namus. Ne kur kalnuose ar ant jūros kranto, o Havelo upėje. Jie plūduriuoja pačiame upės viduryje. 

Šis šiuolaikiškos architektūros pavyzdys labai skiriasi nuo tradicinių baržose įrengtų būstų – jame ne tik visi privalomi patogumai, bet ir sauna bei sūkurinė vonia.

Tarp Berlyno ir Potsdamo tekanti Havelo upė – mėgstama poilsiautojų. Jų dėmesį dažnai patraukia vandenyje plūduriuojantis modernus H. Windlerio namas.

„Jis gana neįprastas. Suteikia galimybę ypatingam gyvenimo būdui. Čia gali puikiai pailsėti. Visuomet jautiesi tarsi būtų atostogos. Net ir po įtemptos darbo dienos labai greitai atsipalaiduoji“, – tikina namo savininkas.

H. Windleris yra fizioterapeutas ir žino, koks svarbus žmogui poilsis.

Saikingas interjeras suteikia erdvės pojūtį ir puikiai dera su natūralia aplinka. Pro vitrininius langus galima grožėtis puikiu vaizdu.

„Norėjau, kad būtų visi šiuolaikiški patogumai, kaip ir kiekviename name. Nenorėjau nieko atsisakyti. Būtent dėl to ir pasistačiau tokį namą-laivą“, – neįprastą sprendimą aiškina H. Windleris.

Mėgstamiausia Haroldo vieta namuose – laivagalyje įrengtas miegamasis. Rytais galima tiesiai iš miegamojo pasinerti į gaivinantį upės vandenį.

Sofa lengvai ištiesiama, o langus galima užtamsinti. Išmaniai išnaudota visa erdvė.

„Vietos čia nedaug, kaip ir bet kuriame laive įrengtame būste. Tai – vienas iš kelių trūkumų. [...] Langai su stiklo paketais, todėl žiemą čia nešalta“ – apie namą pasakoja H. Windleris.

50 kv. metrų gyvenamajame plote įrengtas grindų šildymas. Ant stogo dar yra erdvi 60 kv. metrų terasa.

„Man norėjosi turėti pakankamai erdvės, turėti galimybę vakarieniauti sėdint lauko terasoje. Be to, norėjosi poilsio zonos ir baseino. Beje, vandenį čia galima pašildyti“, – pasakoja namo savininkas.

Šie plaukiojantys namai, šeimininkui kainavę apie 400 tūkst. eurų, buvo pastatyti Dresdene ir paskui pervežti į Berlyną. Bet ne vien šį sunkumą H. Windleriui teko įveikti.

„Sunkiausia buvo rasti, kur laivą prišvartuoti. Berlyne tokių vietų nedaug, o laisvų rasti beveik neįmanoma“, – prisipažįsta H. Windleris.

Tiesa, H. Windleris vieną vietą rado, tačiau jam labiau patiko nuleisti inkarą pačiame upės viduryje. Draugai čia gali atplaukti pramogine valtimi. Šiltais vasaros vakarais stogo terasa – tiesiog idealiai tinka kepsniams kepti, o pats namas – tobula vieta pabėgti nuo miesto šurmulio.

Laidos „Euromaxx“ reportažas nukels jus į šį namą-laivą Havelo upėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių