Austrijos ligoninei nurodyta sumokėti 30 tūkst. eurų už kūdikių sukeitimą

  • Teksto dydis:

Austrijos ligoninei pirmadienį buvo nurodyta sumokėti 30 tūkst. eurų kompensaciją už patirtą neturtinę žalą, kai prieš tris dešimtmečius šioje įstaigoje buvo sukeisti kūdikiai, nors vieno iš jų tapatybė iki šiol nenustatyta.

1990-aisiais gimusi Doris Gruenwald (Doris Griūnvald) tik prieš kelerius metus, sužinojo, kad ją užauginusi pora nėra jos biologiniai tėvai. Ji tai išsiaiškino atlikusi DNR testą.

„Žinoma, man ir dukrai tai buvo didžiulis sukrėtimas“, – 2016 metais dienraščiui „Krone“ sakė Evelin Gruenwald (Evelin Griūnvald), auginusi Doris kaip savo dukrą.

„Tačiau nuo pradžių žinojome, kad mūsų niekas neišskirs, kad visada liksime mama ir dukra. Šis vaikas yra geriausias man nutikęs dalykas“, – tąsyk kalbėjo moteris.

„Aš tai priėmiau kur kas blogiau nei mano mama, – sakė Doris. – Visas mano kūnas ėmė tirtėti“.

„Regis žemė išslydo iš po kojų“, – pasakojo moteris.

Graco universitetinė ligoninė tuo metu, kai gimė D.Gruenwald, tvirtino, kad šioje įstaigoje vienintelis tokio mažo svorio naujagimis buvo anksčiau laiko gimusi Doris.

Ligoninė nepateikė jokių detalių, kaip kūdikiai galėjo būti sukeisti, tačiau pernai nurodė „daranti viską“ šiam incidentui išaiškinti.

Sužinojusi apie Doris atvejį, ligoninė inicijavo programą, pasiūlydama nemokamai atlikti DNR testus 200 tuo laikotarpiu čia gimusių moterų. Iki šiol vos 30 moterų pasinaudojo šia galimybe, tačiau tarp jų tikrosios E.Gruenwald dukters nebuvo.

Pirmadienį paskelbta nutartis nėra galutinė ir dar gali būti skundžiama aukštesnės instancijos teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių