Menas išgyventi: medūzos viduje plaukiojo gyva žuvis

  • Teksto dydis:

Prie Australijos krantų padarytos retos nuotraukos, kuriose gyva žuvelė matoma plaukiojanti medūzos viduje, tarsi virusas išplito internete ir buvo peržiūrėtos daugiau negu 2 mln. kartų.

Povandeninio pasaulio fotografas Timas Samuelas (Timas Semiuelas) plaukiojo su savo drauge netoli populiaraus Bair Bėjaus kurorto ir pastebėjo tą žuvelę, įstrigusią nedaug už ją didesnės medūzos viduje.

Vienoje nuotraukoje ta aukso spalvos žuvelė, matoma per skaidrų medūzos kūną, atrodo apimta siaubo.

„Ji buvo ten įstrigusi, bet kontroliavo, kur juda medūza“, – T.Samuelas rašė savo „Instagram“ žinutėje.

Kai tos nuotraukos pirmadienį buvo paskelbtos paskyroje @discoverocean, T.Samuelas sakė, kad jo telefonas „pašėlo“.

„Kai @franny.plumridge ir aš tai aptikome, žinojom, kad radome kažką ypatinga, bet nenutuokėme, koks unikalus ir retas toks reginys“, – rašė fotografas.

„Esu visiškai apstulbintas viso to dėmesio, kurio sulaukiu iš viso pasaulio“, – pridūrė jis.

Kai kurie komentatoriai kėlė prielaidą, kad žuvelė buvo dilginama medūzos, o kiti atkreipė dėmesį, kad jos uodega kyšojo išorėje, todėl galėjo kontroliuoti to gyvio plaukimo kryptį.

Jūrų gyvūnų ekspertas Williamas Gladstone'as (Viljamas Gledstounas) patvirtino, kad tose nuotraukose, kurios portale „Imgur“ buvo peržiūrėjo daugiau negu 2,3 mln. kartų, užfiksuotas itin retas vaizdas.

Šis Sidnėjaus technologijų universiteto mokslininkas sakė dienraščiui „The Sydney Morning Herald“, kad yra matęs, kaip jaunos stauridės slapstosi medūzų viduje, bet „dar niekada nematęs tokios kaip ši, kai žuvis tik truputį mažesnė už medūzą“.

T.Samuelis sakė svarstęs, ar „paleisti tą mažylę į laisvę“, bet galiausiai nusprendęs „leisti gamtai eiti savo keliu“.

 

 

@franny.plumridge and I were starting to think we were the only ones to witness anything like my Fish Trapped in a Jellyfish photo. That was until this afternoon when I received a very exciting email "I too have witnessed this rare phenomenon. I captured it on video while snorkeling at Double Reef beach in Guam in 2013. Over the course of several minutes I watched the fish exit the Jellyfish, swim back inside the Jellyfish, and apparently steer the Jellyfish at will, and repeat. I researched the unusual behavior when I first encountered it, however could not find anything on the internet to explain the behavior. Perhaps others will communicate their experiences and a collaborative understanding of this behavior will immerge" - words and video from Brent Collins

A video posted by Tim Samuel (@timsamuelphotography) on



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių