Apie įkopimą į Everestą melavę policininkai atleisti iš darbo

  • Teksto dydis:

Indijoje buvo atleisti iš darbo du policininkai, melagingai tvirtinę, kad pernai jiems pavyko užkopti į Everesto kalno viršūnę, antradienį pranešė pareigūnai.

Pernai Nepalo vyriausybė paskelbė dešimties metų draudimą kopti į kalnus sutuoktiniams Dineshui ir Tarakeshwari Rathodams (Dinešui ir Tarakešvari Ratodams), kai paaiškėjo, kad jie suklastojo nuotraukas savo tvirtinimui pagrįsti.

Antradienį pranešta, kad Indijos vakarinio Punės miesto, kur dirbo sutuoktiniai, policija atleido juos iš pareigų. Tai buvo padaryta policijai atlikus vidaus tyrimą.

„Atleidome juos iš tarnybos šeštadienį, kai buvo baigtas departamento vidaus tyrimas“, – naujienų agentūrai AFP telefonu sakė Punės policijos komisaras Sahebrao Patilas.

„Nustatėme, kad jie pateikė žiniasklaidai melagingą informaciją, apgavo Indijos bei Nepalo vyriausybes ir suklastojo nuotraukas, kad įrodytų, jog įkopė į Everesto viršukalnę, nors iš tiesų to nepadarė“, – sakė jis.

Kai Rathodai paskelbė 2016 metų gegužės 23-iąją pasiekę aukščiausio pasaulyje kalno viršūnę, Nepalo turizmo turizmo departamentas išdavė jiems tai patvirtinantį sertifikatą.

Tačiau kai kiti alpinistai suabejojo šiuo faktu ir apkaltino sutuoktinius suklastojus nuotraukas, kuriose jie esą matomi ant Everesto kalno viršūnės, Turizmo departamentas nusprendė atlikti tyrimą.

Šis incidentas paskatino peržiūrėti įkopimo sertifikatų išdavimo procedūrą. Dabar reikalaujama, kad nuotraukas bei ataskaitas pateiktų komandų vadovai bei vyriausybės ryšių palaikymo pareigūnai, dirbantys bazinėje stovykloje.

Pastarąjį dešimtmetį smarkiai išaugo Everesto viršukalnę šturmuoti bandančių alpinistų skaičius, nes leidimai kopti buvo labai atpiginti.

Šįmet per trumpą pavasario alpinizmo sezoną 8 848 metrų aukščio kalno viršūnę iš Nepalo pusės pasiekė beveik 450 alpinistų, rodo oficiali statistika.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių