8,88 mln. grynaisiais – tiek vienas kinas davė būsimai nuotakai

  • Teksto dydis:

Vienas kinas, savo būsimai nuotakai įteikęs 8,88 mln. juanių (1,5 mln. dolerių) grynaisiais, ketvirtadienį išprovokavo pasipiktinimą tokiu ekstravagantišku turto demonstravimu vis dar besivystančioje šalyje.

Kokie 18 nešikų nešė pinigų prikrautus krepšius ir dėžes, kurie bendrai svėrė daugiau kaip 102 kg, rašė laikraštis „Shanghai Daily“.

Paskelbtose nuotraukose matyti bambuko krepšiai, prikrauti 100 juanių banknotų pluoštų. Tie banknotai yra raudonos spalvos, ant jų yra Mao Zedongo, komunistinės Kinijos įkūrėjo, atvaizdas.

Vyro palyda į minėtos moters namus atvyko prabangių automobiliu kolona, kurios priekyje važiavo sportinis „Maserati“.

Dešimtmečius trunkantis ekonominis bumas Kinijoje sukūrė didžiulį turtą, tačiau daugelis kaimo gyventojų ir neturtingų miestiečių buvo palikti už šios gerovės ribų.

„Tai ne tiek žmonos vedimas, kiek jos pirkimas. Jei jie tikrai mylėtų vienas kitą, nereikėtų tokios ekstravagancijos“, - rašė vienas populiarių kinų socialinių tinklų vartotojas.

Abu sužadėtiniai yra iš turtingų rytinės Džedziango provincijos šeimų. Kai kuriose to regiono vietose gyvuoja tradicija teikti sužadėtuvių dovanas, rašė minėtas laikraštis.

Sužadėtinių šeimos, abi turinčios pavardę Huang, tokią sumą pasirinko todėl, kad žodis „aštuoni“ kinų kalboje yra susijęs ir su reikšme „turtas“.

„Santuoka, pasiekta pinigais – ar ji gali trukti ilgai?“ – klausė kitas socialinių tinklų vartotojas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių