73-ejų japonas tapo seniausiu Cugaru sąsiaurį perplaukusiu žmogumi

  • Teksto dydis:

73 metų japonas trečiadienį tapo seniausiu pasaulyje žmogumi, perplaukusiu šalies Cugaru sąsiaurį, kuriame apstu klastingų srovių ir geliančių medūzų, pranešė jo palaikymo komanda.

Toshio Tominagos (Tošijo Tominagos) plaukimas per sąsiaurį Japonijos šiaurėje truko 10 valandų. Ilgų distancijų plaukikai šį maršrutą dėl stiprių ir nenuspėjamų srovių laiko vienu sudėtingiausių pasaulyje.

Sąsiaurio plotis ties jo siauriausia vieta – tik 19,5 km, bet T. Tominagai, kuris stengėsi plaukti į šiaurę, tačiau turėjo kovoti su srovėmis, nešančiomis į rytus, teko įveikti 38 km, sakė jo palaikymo komandos narys Masayuki Moriya (Masajukis Morija).

T. Tominaga „yra labai išsekęs, jam reikia poilsio“, po plaukimo naujienų agentūrai AFP sakė M. Moriya.

Organizatoriai planavo, kad T. Tominagai teks plaukti apie 12 valandų ir įveikti 45 km, tačiau didžiąją dalį plaukimo srovės buvo silpnesnės negu prognozuota, pridūrė M. Moriya. „Beveik visą laiką jis plaukė lengvai, tačiau paskutiniai penki kilometrai dėl stiprių srovių buvo ypač sudėtingi“, – sakė M. Moriya.

T. Tominaga pradėjo plaukti trečiadienį 5 val. 28 min. vietos (antradienį, 23 val. 28 min. Lietuvos) laiku, o distanciją baigė kitoje sąsiaurio pusėje po 9 val. 58 min., feisbuke paskelbė jo sirgaliai.

„Jis tapo seniausiu pasaulyje žmogumi, įveikusiu šį maršrutą“, – rašoma pranešime.

Anot Pasaulio plaukimo atviruose vandens telkiniuose asociacijos (WOWSA), maratono plaukikai paprastai bando perplaukti Cugaru sąsiaurį, norėdami įveikti pasaulio „Vandenynų septintuką“, kurį sudaro ilgų distancijų plaukimai – Lamanšo, Gibraltaro sąsiauriai ir dar keturi kiti objektai.

Anksčiau plaukikams, siekiantiems įveikti šį iššūkį, tekdavo susidurti su rykliais bei gintis nuo medūzų ir kalmarų. Cugaru sąsiaurį pirmasis įveikė JAV sportininkas Davidas Yudovinas (Deividas Judovinas) 1990 metais.

2012-aisiais 61 metų amerikietė Pat Gallant-Charette (Pat Galan-Šaret) tapo seniausiu žmogumi, perplaukusiu Cugaru sąsiaurį, naujienų agentūrai AFP sakė WOWSA įkūrėjas Stevenas Munatones (Stivenas Munetonis).

„Vanduo šiltas ir, jei sąlygos bus geros, nėra, ko nerimauti, kad nepasiseks“, – sakė S. Munatones.

Praėjusį mėnesį 18-metė japonų plaukikė Honoka Hasegawa (Honoka Hasegava) tapo jauniausiu žmogumi ir greičiausia moterimi, perplaukusia šį sąsiaurį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių