103 metų kambodžietė tapo JAV piliete

  • Teksto dydis:

103 metų kambodžietė, savo gimtojoje šalyje išgyvenusi badą ir karą, antradienį tapusi JAV piliete švytėjo ir mojavo Amerikos vėliavėle.

Hong Inh (Hong In) yra seniausia iš daugiau kaip 10 tūkst. žmonių, antradienį davusių ištikimybės priesaiką Los Andželo viduryje esančiame Suvažiavimų centre.

Hong Inh į Jungtines Valstijas atvyko būdama maždaug 97 metų, pas dukrą ir kitus giminaičius.

Ceremonijoje dalyvavo trys jos šeimos kartos, nuo 80 metų dukters Hieng Meng iki 13 metų provaikaitės Melissos Tea (Melisos Ti).

Hong Inh turi 30 JAV ir Kambodžoje gyvenančių vaikaičių ir provaikaičių.

Jos giminaičiai padėjo jai atsistoti iš invalido vežimėlio ir prisiekdama ji stovėjo iškėlusi vėliavėlę. Žodžius sakė vienas jos vaikaitis, bet priesaikai pasibaigus ji prisidėjo prie audringų plojimų.

„Ji sako, kad taip džiaugiasi ir yra tokia laiminga“, – sakė jos 40-metė vaikaitė Siv Taing iš Orindžo.

Vėliau Hong Inh vėl atsistojo ir pridėjo ranką prie širdies Ištikimybės JAV vėliavai priesaikai ir šalies himnui.

Hong Inh 8-ajame dešimtmetyje, kai valdė ir genocidą vykdė raudonųjų khmerų režimas, išgyveno daug karo ir smurto metų.

„Tuo metu ji labai kentėjo. Jie nieko neturėjo valgyti“, – sakė jos vaikaitė.

Ji visuomet norėjo atvykti į Ameriką.

Tai buvo „tiesiog svajonė, nes ji norėjo gyventi taikioje šalyje“, sakė jos 36 metų vaikaitis Kimas Ngounas Taingas (Kimas Ngunas Taingas).

Giminaičiams pavyko maždaug prieš pusšeštų metų atsivežti ją į JAV. Mažiausiai penkerius metus ji čia turėjo teisėtai išgyventi kaip nuolatinė gyventoja, kad galėtų kreiptis dėl pilietybės.

„Mūsų šeima labai didžiuojasi ir stebisi. Neįtikima, kad mano prosenelė pasiekė vieną savo svajonę“, – sakė 15-metė Melissa Tea.

„Jai tai tikrai patinka, – sakė Melissa. – Jai patinka, kad ji gali laisvai daryti daug dalykų ... Ji gali pati žiūrėti kinų dramas.“

Natūralizacijos sertifikatą Hong Inh įteikė JAV pilietybės ir imigracijos tarnybos Los Andželo skyriaus direktorė Donna Campagnolo (Dona Kampanjolo).

„Ji – tikras džiaugsmas, – sakė D.Campagnolo. – Galvoju, kad švytėjimas ir šypsena jos veide tiesiog įkvepia, tikrai.“

Hong Inh nėra seniausias JAV piliečiu tapęs žmogus. Los Andžele gyvenusi turkų imigrantė Manik Bokchalian (Manik Bokčalian) buvo 117-os, kai 1997 metais davė piliečio priesaiką.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių