Studento pažymėjimas kainuos ne daugiau kaip 15 litų

Studento pažymėjimas kainuos ne daugiau kaip 15 litų, jo pratęsimas - ne daugiau kaip 11 litų, teigia Švietimo ir mokslo ministerija.

Studento pažymėjimo kaina mažinama nustačius, kad dokumentui pagaminti nebebus taikomas pridėtinės vertės mokestis. Iki šiol naujo pažymėjimo išdavimas kainavo 18 litų, pratęsimas - 15 litų.

ŠMM sutartyse su šio dokumento išdavimą administruojančios studentų organizacijos - Lietuvos studentų atstovybių sąjunga (LSAS) ir Lietuvos studentų sąjunga (LSS) - taip pat bus užfiksuotos pažymėjimų administratorių išmokos platintojams. Už naujo pažymėjimo išdavimą jiems atiteks ne mažiau kaip 4 litai, o už pratęsimą - ne mažiau kaip 5 litai. Šias lėšas gautų pažymėjimą išdavusi aukštosios mokyklos studentų atstovybė.

Ministerija taip pat teigia siekianti, kad jau nuo kitų metų studento pažymėjimas būtų išduodamas visam studijų laikui ir jo nebereikėtų kasmet pratęsti. Tam esą dar būtina rasti techninius sprendimus, kurie užtikrintų, kad šiuo dokumentu negalės naudotis studento statusą praradę asmenys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių