Studentai su bendraminčiais įkūrė bendruomenę „MugIT“

„MugIT“ – „Microsoft“ studentų-partnerių (MSP), Kauno technologijos ir Vytauto Didžiojo universitetų studentų įkurta bendruomenė.

„MugIT“ (Microsoft User Group on Information Technologies) jungia visus, kurie domisi informacinėmis technologijomis, savo darbe, moksle ar laisvalaikiu naudoja „Microsoft“ technologijas.

„Nors bendruomenė oficialiai pradėjo veikti balandžio mėnesį, tačiau kūrimo idėjos mūsų galvose sukosi jau seniai, – tikino vienas iš įkūrėjų, KTU Informatikos fakulteto studentas Tomas Dabašinskas. – Lietuvoje technologinių bendruomenių yra nemažai, deja, nėra daug tokių, kurios jungtų besidominčius „Microsoft“ technologijomis. Tuo metu, kai pradėjome galvoti apie savo bendruomenę, Lietuvoje, mūsų žiniomis, veikė dvi panašios organizacijos: „Lietuvos .NET vartotojų grupė“ ir pirmuosius žingsnius žengianti „Lithuanian Students Tech Club“.

Pirmiausia buvo suformuota bendruomenės vizija, sukurtas interneto tinklalapis. Į minėtą tinklalapį bendruomenės nariai gali dėti naujienas ir straipsnius, video medžiagą. Vėliau pradėjo veikti diskusijų forumas, kur nariai gali bendrauti tarpusavyje, pasidalinti patirtimi, patarti.

Už bendruomenei naudingą veiklą yra skiriami taškai nuo 1 iki 7, kuriuos vėliau nariai galės iškeisti į rėmėjų įsteigtus prizus: marškinėlius, knygas, sertifikavimo kuponus, interneto kameras, ausines, mikrofonus ir pan. „Taškai turėtų skatinti narius dalyvauti bendruomenės veikloje, tačiau tikimės, kad prizai netaps vieninteliu narių tikslu“, – išsakė lūkesčius Tomas.

Be tinklaraščio rašymo ir diskusijų forumo internete „MugIT“ nariai planuoja ir kitokią veiklą. „Mūsų tikslas – kartą per mėnesį arba kiek rečiau organizuoti bendruomenės susitikimus – konferencijas, – tikino vaikinas. – Jų metu „Microsoft“ studentai-partneriai, „Microsoft“ ir kitų įmonių darbuotojai, KTU dėstytojai ir, žinoma, visi bendruomenės nariai skaitytų pranešimus įvairiomis su informacinėmis technologijomis susijusiomis temomis. Pirmąją konferenciją planuojame jau šį mėnesį. Jeigu viskas pavyks taip, kaip tikimės, nuo rugsėjo nuolat rengsime panašius renginius.“

Studentu iniciatyvą palaiko ir prie jų prisideda įmonė „Microsoft Lietuva“. KTU dėstytojai, kurie girdėjo apie bendruomenę „MugIT“, taip pat ja džiaugiasi ir neatsisako ateityje dalyvauti renginiuose.

Nors bendruomenė oficialiai gyvuoja kiek daugiau nei mėnesį, tačiau tinklalapyje registruotų narių jau yra 30, daugiau nei 120 gerbėjų socialiniame tinkle „Facebook“. Tvarkaraštyje galima perskaityti 60 straipsnių bei naujienų. „Tikimės, kad šie skaičiai laikui bėgant didės ir mūsų bendruomenė gausės. Būtų šaunu jei atsirastų ir daugiau universitetų bei kompanijų, kurios galėtų prisidėti prizais, reklama ar tiesiog įsijungti į bendruomenės veiklą“, – išsakė lūkesčius T. Dabašinskas.

Visus kurie domisi IT, ieško pagalbos, kaip naudoti „Microsoft“ produktus, norėtų skaityti pranešimus ar kitaip prisidėti prie „MugIT“ bendruomenės veiklos, įkūrėjai kviečia užsukti į interneto puslapį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių