Skelbiamas gamtos mokslų konkursas „Mūsų eksperimentas“

Švietimo ir mokslo ministerija inicijuoja kūrybinį gamtos mokslų – biologijos, chemijos, fizikos -  konkursą „Mūsų eksperimentas“, kuriame kviečiami dalyvauti 9-11 klasių mokiniai. Konkurso tikslas – skatinti mokinius gamtos mokslus mokytis kūrybiškiau, domėtis gamtamoksline tiriamąja veikla ir patiems joje dalyvauti. 

“Šiuolaikinis gamtos dalykų mokymas orientuojamas į praktinę veiklą. Moksleiviai, bendraudami su mokytoju ir draugais, atlieka tyrimus, ieško, apibendrina informaciją. Tokiu būdu ugdomi praktiniai gebėjimai, reikalingi tolimesniame gyvenime. Daugiau tiriamosios veiklos numato ir atnaujintos biologijos, chemijos, fizikos bendrosios programos”, - sako švietimo ir mokslo viceministras Vaidas Bacys.

Daugiau praktinių galimybių atlikti tyrimus, eksperimentus atsirado šiais mokslo metais, kai visi Lietuvos gimnazijų fizikos, chemijos ir biologijos kabinetai buvo aprūpinti šiuolaikiškų mokymosi priemonių komplektais. Mokyklos pačios galėjo rinktis modernius mikroskopus ir preparatus, kompiuterinę laboratorijų įrangą su įtampos, slėgio, triukšmo lygio, temperatūros ir kitais jutikliais, įvairius rinkinius laboratoriniams darbams atlikti. Visos minėtos priemonės pirktos įgyvendinant ES struktūrinių fondų projektą „Technologijų, menų ir gamtos mokslų infrastruktūra“.

Konkurso dalyviai kviečiami naudoti pačią naujausią laboratorinę įrangą atliekant biologijos, chemijos, fizikos eksperimentus ir tokiu būdu dalintis savo patirtimi su kitomis mokyklomis, nes geriausi darbai bus skelbiami.

Mokinių komandos, vadovaujamos gamtos mokslų mokytojo, savo nuožiūra galės rinktis konkurso temą iš biologijos, chemijos, fizikos ar sujungti visus šiuos dalykus į vieną darbą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių