„Sicor Biotech“ plečia biofarmacinių produktų gamyklą

Kovo viduryje biotechnologijų bendrovė „Sicor Biotech“/TEVA pradėjo įgyvendinti savo gamyklos plėtros projektą.

Sukonstruoti ir iki 2012 metų pastatyti moduliniu principu paremtą priestatą įsipareigojo Švedijos kompanija „Pharmadule“. Išplėsta gamybinė bazė sudarys „Sicor Biotech“ galimybes didinti biofarmacinių preparatų gamybą.

„Bendrovės gaminami vaistai įregistruoti Europos Sąjungoje, Šveicarijoje, Brazilijoje, taip pat toliau registruojami tokiose šalyse kaip JAV, Izraelis, Australija, Rusija ir kitos. Išaugusi produktų paklausa pareikalaus ir didesnių gamybos pajėgumų. Todėl tam ruošiamės iš anksto investuodami į gamybinės bazės plėtrą“, - sako bendrovės „Sicor Biotech“/TEVA vadovas, prof. V.A. Bumelis. Anot jo, nauja gamybos linija taip pat sudarys galimybes gaminti platesnį spektrą vaistinių preparatų, kurių šiuo metu neįmanoma gaminti dėl pajėgumų trūkumo.

Gamyklos plėtros projektą įgyvendinanti kompanija „Pharmadule“ yra pasaulyje žinoma aukštųjų technologijų infrastruktūros tiekėja farmacijos ir biofarmacijos įmonėms. Ji jau yra bendrovei „Sicor Biotech“ sukonstravusi ir pastačiusi dabar Vilniuje veikiančią biofarmacinių preparatų gamyklą. Nauja  „Sicor Biotech“ gamyklos dalis bus suprojektuota ir sumontuota atskirais moduliais, o vėliau atgabenta ir pastatyta įmonės sklype greta esančios gamyklos.

Iš viso į „Sicor Biotech“ gamybos plėtrą investuoja 23 mln. Litų. Dalį lėšų, 7,5 mln. Lt, siekiama pritraukti iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų.

Paskaičiuota, jog projekto metu atliktos investicijos vaistinių preparatų gamybos apimtis leis padidinti net 2 kartus ir daugiau nei 60 proc. padidinti įmonės darbuotojų darbo našumą.

Šiuo metu „Sicor Biotech“ dirbančių biotechnologų sukurti vaistiniai preparatai parduodami daugiau nei trisdešimtyje pasaulio šalių.


Daugiau apie „Sicor Biotech“/TEVA

UAB „Sicor Biotech“ – biotechnologinės farmacijos įmonė, jau per 20 metų dirbanti aukštosios biotechnologijos srityje. 2004 m. įmonė įsiliejo į didžiausios pasaulyje generinių vaistų gamintojos „Teva“ grupę. UAB „Sicor Biotech“ yra vienintelė Vidurio ir Rytų Europoje kompanija, kurianti ir gaminanti modernius rekombinantinius biofarmacinius preparatus. Bendrovėje atliekami tyrimai biochemijos, molekulinės biologijos, moderniosios genų inžinerijos, biosintezės ir biofarmacinių produktų kūrimo srityse.


Šiame straipsnyje: Sicor BiotechTEVA

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių