„Samsung“ ir „RIM“ paduotos į teismą dėl šypsenėlių

Kad ir kokias teigiamas emocijas gali sukelti mums įprastos šypsenėlės (emoticons), šį kartą jos tikrai sukels tik galvos skausmą kai kurioms kompanijoms. Portalas Ars Technica pranešė, jog Varia Holdings padavė Samsung ir Research In Motion (RIM) į teismą, apkaltinusi abi kompanijas patento „Šypsenėlių įvesties metodai ir instrumentai“ pažeidimu.

Dokumente aprašoma sistema, leidžianti pasirinkti šypsenėlių piktogramas mobiliame įrenginyje per specialų meniu punktą, o ne įvedinėti simbolį po simbolio ranka. Toks metodas pagreitina ir supaprastina tekstų rinkimą.

Patentas buvo išduotas 2007 m. dar tuo metu pradedančiai savo veiklą kompanijai Wildseed, kuri vėliau buvo įsigyta korporacijos AOL. Vėliau atsirado kompanija Varia Mobile, kuri ir gavo teises į patentuotą šypsenėlių įvesties sistemą. Ekspertų teigimu, Varia Mobile ir Varia Holdings greičiausiai yra AOL dukterinės struktūros, kurios greičiausiai ir sukurtos tokiems „juodiems darbeliams“.

Tvirtinama, jog apsaugota patentu technologija neva neteisėtai naudojama daugelyje Samsung mobilių įrenginių, įskaitant modelius Acclaim, Nexus S, Captivate, Epic, Galaxy Nexus ir Transform. Tuo tarpu RIM į nemalonę pateko dėl savo išmaniųjų telefonų Bold, Curve, Pearl ir Storm. Šaltinio teigimu, atsakovai kol kas nepakomentavo šių Varia Holdings pretenzijų.


Šiame straipsnyje: SamsungRIMšypsenėlėsteismas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių