„Samsung“ į Lietuvą atvežė naujovių

Kompanijos „Samsung“ atstovai žurnalistams pristatė keletą naujienų Lietuvoje, kurios ką tik pasirodė arba artimiausiu metu pasirodys prekyboje. Tarp jų – nešiojamasis kompiuteris, metantis iššūkį „Apple MacBook Air“, keli telefonų modeliai.

Verslo klasės „Samsung X360“ nešiojamasis kompiuteris jau pasirodė Lietuvos kompiuterių parduotuvėse. Apie 6000 litų kainuojantis kompiuteris taikosi būti plonojo „Apple MacBook Air“ konkurentu. 13,3 colio įstrižainės monitorių su diodiniu (LED) apšvietimu turinčio „Samsung X360“ kompiuterio storis ploniausioje vietoje – 1,65 cm, storiausioje – 3,09 cm. Jame veikia „Intel Core 2 Duo“ 1,2 GHz spartos mažai energijos eikvojantis procesorius. Standartinėje komplektacijoje yra 4 GB talpos operatyvioji atmintis ir 128 GB talpos „flash“ tipo SSD duomenų kaupiklis. Toks kompiuteris sveria 1,29 kg. Taip pat galima rinktis ir modifikacijas su 64 GB SSD arba 120 GB įprastu SATA diskiniu kaupikliu.

Palyginimui „Apple MacBook Air“ storiausia vieta yra 1,94 cm, o svoris – 1,36 kg. Šis kompiuteris „Samsung X360“ nusileidžia pagal jungčių skaičių ir pasirinkimą, disko talpą – naudojamas 80 GB talpos PATA tipo diskas. Dabar įprastai į nešiojamuosius kompiuterius montuojami spartesni SATA diskai. Tiesa, šis, paprasčiausios konfigūracijos „MacBook Air“ yra pigesnis tūkstančiu litų už „Samsung X360“.

Iš panašumų – ir „Samsung X360“, ir „MacBook Air“ neturi integruotų DVD įrenginių. Taip pat „Samsung X360“ klaviatūra yra labai panaši į „MacBook“.

Kitą savaitę Lietuvos parduotuvėse turėtų pasirodyti ir du nauji „Samsung“ telefonų modeliai. Tai M7500 muzikinis telefonas, kurtas kartu su „Armani“ mados namais, ir „i7110“ išmanusis telefonas su „Symbian“ operacine sistema. „Samsung“ šiuo metu pereina prie naujos telefonų ženklinimo sistemos, kurioje M raidė žymi muzikinius, „i“ raidelė – pramoginius, informacijai pasiekti naudojamus telefonus.

Kiek anksčiau „Samsung“ išleido telefoną su „Giorgio Armani“ ženklu, skirtą daugiau verslininkams. M7500 yra daugiau jaunimui skirtas telefonas, tačiau dėl didelių, šviečiančių „Emporio Armani“ užrašų ant telefono šonų ir galinio dangtelio jį greičiausiai mėgs tie, kurie didelius prekės ženklus mėgsta nešioti ant striukių, marškinėlių. Kitiems toks telefonas gali pasirodyti tarsi „gariūninis“ žaislas.

Nors pats telefonas yra kokybiškas ir funkcionalus. Korpusas atrodo gana solidžiai – jis yra vientisas, klavišai nėra iškilę, tačiau patogūs spausti. Jame naudojamas ryškus organinių diodų (OLED) ekranas, veikia HSDPA (iki 3,6 Mbps spartos) mobilusis internetas, yra „microSD“ lizdas atminties kortelėms, 3,15 mln. taškų fotoaparatas su autofokusavimo režimu, 3,5 mm garso išvesties lizdas, į kurį galima įjungti standartinių ausinių kištukus.

Ir kainuos šis telefonas ne kaip „gariūninis“ daiktas – apie 1100 litų.

Kitas aparatas - „Samsung i7110“ pasaulyje buvo pristatytas spalio mėnesį, Lietuvoje jis kainuos 1300 litų. Tai ketvirtasis „Samsung“ mobilusis telefonas su „Symbian“ operacine sistema, jame taip pat yra OLED ekranas, veikia HSDPA ryšys. Aparate integruotas 5 mln. taškų raiškos fotoaparatas su autofokusavimo funkcija, GPS imtuvas. Tiesa, norėdami kiek sumažinti telefoną kainą, „Samsung“ atstovai Lietuvoje į jį atsisakė diegti žemėlapius. Tačiau GPS imtuvas nėra išjungtas – atsisiuntus, pavyzdžiui, „Google Maps“ programą, nustatyti savo vietą ir pamatyti ją žemėlapyje bus galima. Šis aparatas lyginamas su „Nokia“ N serijos telefonais.

Be to, „Samsung“ atstovai teigė, kad artimiausiu metu Lietuvoje bus pradėta prekiauti ir „Samsung“ mobiliųjų telefonų priedais.

 

 


Šiame straipsnyje: Samsung

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių