Rusnėje prasidėjęs stintmetis kiršina žvejus

Itin gausiais laimikiais Rusnėje prasidėjęs stintmetis kiršina žvejus. Įmonės piktinasi, kad pigių leidimų prisipirkę mėgėjai trukdo traukti tinklus.

Žvejai mėgėjai sako turį tokias pat teises, kaip ir žvejybos įmonių darbuotojai. Beje, mėgėjai – galvos skausmas ir vietos valdžiai, kuriai, pasibaigus stintmečiui, tenka rūpintis, kaip surinkti tonas šiukšlių.Daugiau nei savaitę besitęsiantis stintmetis seniai bebuvo toks geras.„Žvejams šie metai be galo dosnūs, gamta motulė apdovanojo visus. Visiems, blogiems ir geriems, davė. Visi patenkinti. Be galo daug žuvies“, – džiaugėsi individualios žvejybos įmonės savininkas Arūnas Jarmolavičius.

Per naktį tinklus rusniškiai traukia iki aštuonių kartų.„Šiemet aš daugiausiai buvau pagavęs apie pusę tonos stintų. Kiti, tuo tarpu, net traktorinėmis priekabomis kone septynių tonų laimikį gabeno“, – pasakojo individualios žvejybos įmonės žvejys Giedrius Griciūnas.Kilogramas stintų Rusnės turguje kainuoja apie penkis-šešis litus, o patys žvejai ją parduoda litu pigiau.

Laimikiais šį pavasarį džiaugiasi ir krantus nutūpę mėgėjai. Dienomis jų kiek mažiau, o naktį esą prie Skirvytės upės – ankšta.

Kaip atskleidė vienas kalbintas žvejys mėgėjas, žuvies gausiau būna kas ketverius metus. Nors potvynis buvo nedidelis, stintų tikrai yra, jas, anot žvejo, galima gaudyti nors ir su meškere.

Gausiai pasirodžiusios stintos ne tik džiugina, bet ir kiršina žvejus. Verslininkai piktinasi, kad už žvejybos leidimą sumokę vos 10 litų, mėgėjai jaučiasi šeimininkais ir trukdo verslinę žvejybą.

Verslininkai sako, kad priėmus mėgėjiškos žūklės įstatymo pataisą, pagal kurią prioritetą numatoma skirti mėgėjiškai žvejybai, jie bus itin skriaudžiami.„Verslinė žvejyba tarsi ir balansuojama – ji sumažinta 19 įmonių. Tuo tarpu mėgėjiška žvejyba yra chaotiška. Nežinome nei kiek mėgėjų žvejoja, nei kiek jie žuvies sugauna. Tai verslininkus labai jaudina“, – kalbėjo žvejybos įmonių asociacijos „Lampetra“ vadovė Sigutė Jakubauskienė.

Žvejai mėgėjai erzina ir vietos gyventojus, nes, pasimėgavę žvejyba, palieka kalnus šiukšlių.

„Stinta praeis ir mes jau telkiame žmones kartu su mūsų darbuotojais, regioninio parko, eko servisu, rinkti pakrantėse paliktų šiukšlių“, – sakė Rusnės seniūnė Dalia Drobnienė.

Po stintų sezono, kuris trunka dvi tris savaites, iš pakrančių išvežama iki keturių tonų šiukšlių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

KM siandien

KM siandien portretas
Vis daugiau vazineji dviraciu? Nesi patenkintas savivaldybes darbu kuriant kokybiska infrostruktura dviraciams? SIANDIEN GALI ISREIKSTI TAI VIESAI. RENGINYS KRITINE MASE JAU SIANDIEN. ATVAZIUOK SAVO DVIRACIU PRIE BIG'O 18:00. iS TEN STARTUOSIM DIDELIU BURIU Klaipedos MIESTO GATVE. SAVIVALDYBES ATSTOVUS PRASOME NEPAMIRSTI JOG MES EKOTRANSPORTO ATSTOVAI KURIE TURI BUTI NE DUSINAMI O SKATINAMI! NEREIKALAUJAME KOSMINIU TAKELIU, BET UZ AKIVAIZDZIAI PRIDARYTUS PIKTYBINIUS BROKUS ANT DVIRACIO TAKU MES KOVOSIME !!!

kestutis

kestutis portretas
Žiauru,mėgėjai žvejai trukdo verslininkams-brakonieriams(vory v zakone) sukti juodus reikaliukus:)

JULIUS

JULIUS portretas
Pritariu Kestuciui.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių