Rusijos kosmonautai užbaigė išėjimą į atvirą kosmosą

Rusijos kosmonautai Olegas Kononenka ir Antonas Škaplerovas užbaigė išėjimą į atvirą kosmosą ir sugrįžo į Tarptautinę kosmoso stotį (TKS).

„Per išėjimą į atvirą kosmosą atliktas tik vienas iš svarbiausių uždavinių - pernešta krovininė strėlė iš susijungimo skyriaus į tyrimų modulį “Poisk„. Antrosios svarbiausios užduoties - įrengti apsaugos nuo meteoritu plokštes - kosmonautai atlikti nespėjo“, - penktadienį nurodė Skrydžių valdymo centro atstovas.

Pasak jo, kosmonautams pritrūko išėjimui skirto laiko įrengti apsaugos nuo mažų meteoritų plokštes tarnybinio modulio „Zvezda“ mažo skersmens skyriuje.  
„Kosmonautai ilgai užgaišo, pernešdami krovininę strėlę“, - sakė agentūros pašnekovas.

Drauge Skrydžių valdymo centro atstovas pažymėjo, kad   O.Kononenka ir A.Škaplerovas sėkmingai atliko iš kartu dvi papildomas išėjimo užduotis - pritvirtino blokus su medžiagomis tirti, kaip jas veikia atviras kosmosas pagal eksperimento „Ištvermingumas“ programą ir paėmė iš stoties išorinio paviršiaus mėginius-tepinius tirti, kaip veikia kosmoso sąlygos korpuso medžiagą (eksperimentas „Testas“).

Darbas už TKS ribų truko maždaug šešias valandas. Kosmonautai dirbo apsirengę skafandrus „Orlan-MK“. Per išėjimą nenumatytų situacijų nebuvo. Tai buvo 36-asis išėjimas į kosmoso erdvę, atliktas iš TKS Rusijos dalies.

Dabar Tarptautinėje kosmoso stotyje yra 30-osios ekspedicijos įgula, į kurią įeina Rusijos kosmonautai A.Škaplerovas, Anatolijus Ivanišinas, O.Kononenka.

Drauge su jais orbitoje budi Amerikos astronautai Danas Burbankas (Denas Berbankas) ir Donaldas Petittas (Donaldas Petitas), taip pat Europos kosmoso agentūros astronautas Andre Kuipersas (Andrė Keipersas).


Šiame straipsnyje: KosmosasRusijaastronautika

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių