Robotas – kirpėjas jau darbuojasi viename iš grožio salonų

Kompanija Panasonic oficialiai pranešė, jog pradeda savo robotų – kirpėjų testinius bandymus, apie kuriuos buvo užsiminta dar praėjusių metų spalio mėnesį.

Naujasis japonų kūrinys pavadintas labai paprastai – Head Care Robot. Jo bandymai šiuo metu vyksta salone Super Hair Seo, esančiame Osakos priemiestyje (Japonija), roboto – kirpėjo bandomasis laikotarpis užtruks iki birželio 10 d. Panasonic savo kūrinį pirmiausia skiria turintiems fizinę negalią bei pagyvenusiems žmonėms, kuriems sunku atlikti pačius elementariausius veiksmus.

Pranešama, jog prieš procedūros pradžią Head Care Robot specialių daviklių pagalba skenuoja kliento galvą, nustato jos dydį ir formą, vėliau šampūno ir kitų priemonių pagalba išplauna galvą, pasinaudodamas savo mechaniniais pirštais.

Robotas – kirpėjas švelniai įtrins galvos priežiūrai skirtus šampūną ir gelius, kartu atliks atpalaiduojantį masažą, kurio, Panasonic atstovų teigimu, nepasiūlys kirpėjas – žmogus. Jei robotas atlaikys bandomąjį laikotarpį, o atsiliepimai bus teigiami, kompanija planuoja pradėti jų serijinę gamybą iš karto, kai tik bus baigti praktiniai testai.


Šiame straipsnyje: kirpėjasrobotas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Audrius

Audrius portretas
Straipsnio pavadinimas su video visai nesusijes. Joks čia robotas - kirpėjas, labiau čia robotas - galvos plovėjas. Nereik iš karvės dramblio daryt.

butu

butu  portretas
kirpejas,cik ciakst ir ner ausu
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių