Ypatingojo obuolių pyrago receptas

Populiaraus interneto naujienų portalo kaunodiena.lt skaitytoja Diana K. siūlo labai gardaus obuolių pyrago originalų receptą. Skaitytoja pabrėžė, kad šis pyragas labai patinka vyrams.

200 g sviesto (arba kepinių margarino),

270 g cukraus,

2 šaukšteliai vanilinio cukraus,

2–3 kiaušiniai,

360 g miltų,

nepilnas šaukštelis kepimo miltelių,

5–6 obuoliai,

200 g grietinės (30 proc. riebumo),

miltelinio cukraus,

keli lašai citrinų sulčių.

Puode ištirpinti 200 g sviesto arba kepinių margarino. Tuomet suberti visą cukrų ir vanilinį cukrų. Viską maišyti, pamažu kaitinant. Kai cukrus šiek tiek aptirps, puodą nuimti nuo ugnies ir įmušti du kiaušinius. Vėl viską nuoširdžiai išmaišyti. Tada supilti visus miltus ir nepilną šaukštelį kepimo miltelių (juos galima užgesinti lašelyje grietinės). Lipnią ir skystoką masę pilti į skardelę, išklotą kepimo popieriumi. Į būsimą pyragą susmaigstyti iš anksto nuluptus ir supjaustytus skiltelėmis obuolius. Skardelę pašauti į įkaitintą orkaitę ir kepti vidutinėje temperatūroje apie 30 min.

Pyragui baigiant kepti, ruošti jo glaistą – sumaišyti grietinę su milteliniu cukrumi (jei jos neturite, galima sumalti cukrų kavamale) ir keliais citrinų sulčių lašais.

Diana pataria glaistą tepti ant vos pravėsusio pyrago, o ne ant karšto.

Turite mėgstamą receptą? Dažnai tenka gaminti? Siųskite savo receptus su nuotraukomis el. pašto adresu: receptas@diena.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių