- Kauno.diena.lt inf.
- Teksto dydis:
- Spausdinti
Be abejonės, tai populiariausia mėsa: skani, neriebi, lengvai ir greitai paruošiama, mėgstama ir suaugusiųjų, ir vaikų. Ir vasaros "kavinėse" ant žarijų kepta vištiena – mėgstamiausia, ypač jei paruošta išskirtinio ir neįprasto skonio marinate. Puikus sprendimas – nusipirkti majonezą arba padažą, kurį galite naudoti ir marinuoti, ir iškeptai mėsai pagardinti.
Švelnaus skonio šašlykai
1 kg vištienos filė,
1 svogūno galvutė,
2 skiltelės česnakų,
200 g majonezo "Exclusive",
1 stiklinė gazuoto mineralinio vandens,
žiupsnis maltų raudonųjų paprikų,
1 šaukštelis druskos.
Supjaustykite mėsą vienodais gabaliukais. Sutarkuokite nuluptus svogūną ir česnakus, sumaigykite gautą tyrelę su vištiena. Į mineralinį vandenį suberkite druską, paprikas, sudėkite majonezą ir gerai išmaišykite. Užpilkite ant vištienos ir palikite kelioms valandoms vėsioje vietoje pasimarinuoti. Suvėrę ant iešmų kepkite nedidelėje kaitroje maždaug 20 min.
Riešutinis padažas
3–4 skiltelės česnakų,
šlakelis alyvuogių aliejaus,
200 g majonezo "Exclusive",
100 g lazdyno riešutų,
druskos, pipirų, cukraus pagal skonį.
Nuluptus česnakus smulkiai sutraiškykite, sumaišykite su aliejumi. Sudėkite majonezą, nuluptus ir sumaltus riešutus, pagardinkite druska, pipirais ir cukrumi.
Pikantiška vištos krūtinėlė
2 vištos krūtinėlės,
4 skiltelės česnakų,
0,5 citrinos sulčių,
1 citrinos nutarkuota žievelė,
2 šaukštai padažo "China Grill",
2 šaukštai aliejaus,
1 šaukštas medaus,
druskos, maltų pipirų.
Sumaišykite marinatui skirtus ingredientus: išspaustus česnakus, citrinos sultis, nutarkuotą žievelę, padažą, medų, aliejų, druską ir pipirus. Šia mase apliekite vištieną. Galite marinuoti arba dubenyje, arba maišelyje. Laikykite šaltai 2 val. Kepkite vidutinėje kaitroje apie pusvalandį. Patiekite su "Daumantų" padažu "China Grill".
Rytietiško skonio vištos sparneliai
16 vištos sparnelių,
3–4 česnakų skiltelės,
gabalėlis imbiero šaknies,
3 šaukštai padažo "Asia",
1 šaukštelis maltos paprikos,
0,5 šaukštelio maltų pipirų,
1 šaukštelis druskos.
Sparnelius nuplaukite, nusausinkite. Paruoškite smulkintų česnakų, tarkuoto imbiero, paprikos, pipirų, druskos mišinį, įdėkite padažo "Asia", gerai išmaišykite. Gauta mase apliekite sparnelius, gerai pagniaužykite ir palikite vėsiai pasimarinuoti kelias valandas. Kepkite ant nedidelės kaitros apie 20 min. Patiekite su "Daumantų" padažu "Asia".
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys
Daugelis jautienos patiekalus sieja su ypatingomis progomis ir šventėmis: įmantriai paruoštus kepsnius renkamės restoranuose gimtadienių ar sukaktuvių progomis. Čirškantis jautienos kepsnys puikiai tinka pradėti kepsninių sezoną. ...
-
Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai2
Prieš porą metų iš Australijos grįžusi ir šiuo metu, kaip pati sako, tarp Klaipėdos ir Vilniaus gyvenanti Akvilė Zarambaitė studijuoja WEB dizainą, o laisvalaikiu savo intagramo paskyroje negali_sustot dalijasi mintimis apie mažus...
-
Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?1
Sūris taip tvirtai įaugęs į mitybos įpročius, kad namuose dažniausiai būna net kelios jo rūšys: burnoje tirpstančios mocarelos, kietojo parmezano, unikalaus lietuviško varškės ar universaliojo fermentinio. Lietuvius jau galima p...
-
Pasidžiaukime gaivia žaluma lėkštės (receptai)1
Pavasarėjant pietums norisi nebe tirštų troškinių, o didelės lėkštės šviežių salotų su įvairiaspalvėmis naujo derliaus daržovėmis. Nors salotos tradiciškai patiekiamos kaip garnyras prie mėsos ar žuvies patieka...
-
Dietistė V. Uzielė: sveikas maistas – geresnio gyvenimo sau palinkėjimas (receptai)14
„Sveika mityba yra daugiau nei maistas, daugiau nei žinojimas, ką valgyti. Tai gyvybė, sveikata, meilė sau ir savo kūnui ir ramybė jame“, – sako instagramo paskyroje „viki.heal“ rašo dietistė ir gyvensenos medicinos ...
-
Patiekalai įsimylėjusiems: piniginei draugiškas romantiškas vakaras1
Šv. Valentino dieną norisi ypatingomis vaišėmis palepinti mylimuosius. Tik nebūtina tai daryti prabangiame restorane – romantišką vakarą puikiai ir pernelyg neišlaidaujant galima praleisti namuose, drauge smagiai gaminant...
-
Kai susipina aistra gaminti ir noras dalintis (receptai)
Edita Guščienė, kaip ir daugelis moterų, maisto gaminimu susidomėjo ištekėjusi. Ji neabejoja, kad ir šiuo metu sostinėje studijuojanti dukra, atėjus laikui, panirs į skonių paieškas. Tad su meile kaupia patarimus savo feisb...
-
Patiks visai šeimai: greitai, sočiai, nebrangiai (receptai)4
Dažnai sukame galvą, kaip pamaitinti vyrą ir vaikus per ilgai negaištant prie viryklės ir pernelyg neišlaidaujant. Atsakymą į klausimą, ką gaminti, galima rasti pasidarius į konservų atsargų. Verdami be mėsos, tačiau tikrai pasotinan...
-
Maisto gamyba vienkiemio gyventojai – tarsi meditacija (receptai)2
Vienkiemyje Vilniaus rajone prieš kelerius metus su vyru Vaidotu apsigyvenusi Eliza Bielinė sako grįžti gyventi į miestą nebegalvojanti. O kadangi didžiausias jos hobis yra maistas – labai mėgsta tiek valgyti, tiek gaminti, – ėmė da...
-
Burokėliai – vitaminų bomba viduržiemy (receptai)8
Jei burokėlius mėgstate nebent šaltibarščiuose, tai tik todėl, kad dar nesate ragavę su jais kitokių puikių patiekalų. Sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė primena, kad burokėliai – tik...